Empadão de Camarão, brazil pite rákos töltelékkel, leveles tésztában

Empadão de Camarão (rákos töltelékkel)

Empadão de Camarão a brazil konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étke. Eredetileg egy tradicionális étel, amelyet különleges alkalmakkor készítenek. A leveles tészta és a szaftos rákos töltelék egyesítése igazi ínycsiklandó kombinációt ad, amely tökéletes választás családi étkezésekhez vagy baráti összejövetelekhez. A koriander frissessége és az olajos tészta gazdagsága igazán különlegessé teszi ezt az ételt. Az empadão de camarão az autentikus brazil ízeket képviseli, amely egyszerre finom és tápláló.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Rák (tisztított, lehetőleg friss)
500 g Búzaliszt
200 g Vaj
200 ml Tej
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 tk. Pirospaprika
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
1 evőkanál Friss koriander
500 g Tészta (vajas, leveles tészta)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát finomra vágjuk, majd egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk.

    A hagymát és fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg, és az ízek jobban ki tudjanak oldódni.

    2

    Hozzáadjuk a rákokat, és pirospaprikával és sóval ízesítjük. Pirítsuk a rákokat 5-7 percig, amíg a színük élénk rózsaszínre változik.

    A rákokat ne pirítsd túl, hogy ne keményedjenek meg. Elég, ha csak átmelegszenek.

    3

    A friss koriandert apróra vágjuk, és hozzáadjuk a rákos keverékhez, majd félretesszük, hogy kihűljön.

    A koriander frissességet és egy kis pikantériát ad az ételnek.

    4

    A leveles tésztát nyújtjuk ki egy lisztezett felületen, majd kibélelünk vele egy piteformát. A tészta széleit hagyjuk, hogy a végén hajtani tudjuk.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, hogy ne szakadjon el sülés közben.

    5

    A tészta aljára egy réteg rákos tölteléket helyezünk, majd a maradék tésztát ráborítjuk és a széleit összenyomjuk, hogy jól lezárja a tölteléket.

    A tésztát jól nyomd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.

    6

    A tésztát egy villával szurkáljuk meg, majd előmelegített 180°C-os sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a tészta aranybarnára sül.

    Ha szeretnéd, a tészta tetejét lekenheted egy felvert tojással, hogy szép fényes legyen.

    7

    Miután elkészült, hagyjuk pihenni 10 percig, majd szeleteljük és tálaljuk.

    A pihenési idő segít abban, hogy a töltelék ne folyjon ki tálaláskor.