Empanadas de Pino, chilei húsos empanada, kukoricával töltve, aranybarna tésztában

Empanadas de Pino (chilei húsos empanada)

Az Empanadas de Pino a chilei konyha egyik legnépszerűbb ételének számít. Az empanada tradicionális latin-amerikai étel, amely különböző töltelékekkel készíthető. A chilei változat darált marhahússal, kukoricával, és gazdag fűszerekkel készül, ami ínycsiklandó és gazdag ízvilágot ad az ételnek. Az empanada kívül ropogós, belül pedig ínycsiklandóan lágy, és az egyes fűszerek és a kukorica tökéletes harmóniát alkotnak. A chilei empanada az utcai étkezések és a családi összejövetelek fontos része, amely minden alkalomra tökéletes választás.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Empanada tészta
400 g Darált marhahús
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
100 g Kukorica
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Kömény
1 tk. Oregánó
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Tojás (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben melegítsük az olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsuk üvegesre.

    A hagyma lassan pirítva karamellizálódik, így a töltelék édesebb lesz.

    2

    Hozzáadjuk a darált marhahúst, és pirítjuk, amíg el nem kezd barnulni. Ha szükséges, egy kis vizet is adhatunk hozzá, hogy ne égjen le.

    Ha túl sok zsiradék keletkezik, öntsük le róla, hogy a hús ne legyen túl olajos.

    3

    Hozzáadjuk a füstölt paprikát, köményt, oregánót, sót és borsot, majd alaposan összekeverjük. Pirítjuk 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kömény és a paprika különleges ízt ad a tölteléknek, ne hagyjuk ki őket.

    4

    A kukoricát is hozzáadjuk a húshoz, és tovább pirítjuk 5-6 percig. Ezután félretesszük a tölteléket, hogy lehűljön.

    A kukorica édes íze jól kiegészíti a fűszeres húst, és egy kis textúrát is ad a tölteléknek.

    5

    A tésztából köröket vágunk ki, majd minden kör közepére egy evőkanálnyi tölteléket helyezünk. Hajtsuk félbe, és jól nyomjuk le a széleket.

    A széleket jól zárjuk le, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    6

    A tojást verjük fel, és kenjük meg vele az empanadák tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjunk.

    A tojás kenése segít a tészta fényes, ropogós felületében.

    7

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd süssük az empanadákat 20-25 percig, amíg szép aranybarna színűek nem lesznek.

    Minden sütő más tempóban működik, ezért érdemes 15 perc után ellenőrizni az empanadákat.