Enchilada kukoricával, csirke és sajt, paradicsomszószban sütve

Enchilada kukoricával

Az enchilada egy hagyományos mexikói étel, amelyet gyakran készítenek húsokkal, zöldségekkel és különböző fűszerekkel. Az eredetileg szárított húsos töltelékekkel készült étel mára különféle verziókban elérhető, és nagy népszerűségnek örvend a világ minden táján. A kukorica hozzáadásával gazdagabbá válik az ízvilág, és az étel frissességet, édes ízt kap, amely jól illik a csirke és a fűszerek gazdagságához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Tortilla
300 g Csirkemell
150 g Kukorica
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Chili por
1 tk. Paprika
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
100 g Reszelt sajt
200 ml Paradicsomszósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd kis kockákra, a hagymát pedig apróra. A fokhagymát zúzd össze.

    A csirke apró kockákra vágása segít, hogy egyenletesen süljenek és jól beépüljenek az enchiladába.

    2

    Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát. Miután üvegesek, add hozzá a csirkét, és pirítsd 5-7 percig, amíg át nem sül.

    Ha a serpenyőt túl erősen melegíted, könnyen megéghetnek a hozzávalók. Ne hagyd őket felügyelet nélkül!

    3

    Add hozzá a chili port, paprikát, sót és borsot, majd jól keverd össze. Főzd még 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szereted a csípősebb ételt, nyugodtan növeld a chili mennyiségét!

    4

    Add hozzá a kukoricát, és keverd át. Hagyd főni még pár percig, hogy a kukorica felmelegedjen.

    A kukorica ad egy édes ízt a fűszeres csirkéhez, és remekül kiegészíti az enchiladát.

    5

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A tortillákat tedd a sütőbe pár percre, hogy megpuhuljanak és könnyen fel lehessen őket tekerni.

    Ha nem akarod melegíteni a tortillát, használhatsz mikrohullámú sütőt is, csak pár másodpercig.

    6

    Töltsd meg a tortillákat a csirkés-kukoricás keverékkel, majd tekerd fel őket. Helyezd a tortillákat egy sütőtálba.

    Figyelj arra, hogy ne tedd túl szorosan a tölteléket a tortillákba, hogy a sütés során könnyen el tudjanak puhulni.

    7

    Öntsd rá a paradicsomszószt, majd szórd meg a reszelt sajttal. Tedd a sütőbe 10-15 percre, amíg a sajt megolvad és szépen megpirul.

    A sajt fokozza az étel krémességét, és finom ropogós kérget ad az enchiladának.