Enoki maki yakitori gomba szalonnába tekerve, szezámmaggal és friss zöldhagymával tálalva

Enoki maki yakitori (gomba szalonnába tekerve)

Az Enoki maki yakitori egy japán étel, amely gombát és szalonnát használ, hogy különleges ízélményt biztosítson. A szalonna ropogósra sül, miközben a gomba szaftos marad, így egyedi és ínycsiklandó kombinációt alkot. A szójaszósz és mirin marinád adja meg a gombának és szalonnának a gazdag ízt, míg a grillezés során a hús és a gomba is szaftos és ropogós marad. Az Enoki maki yakitori egy közkedvelt étel Japánban, különösen azok számára, akik szeretik a grillezett zöldségeket és húsokat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Enoki gomba
200 g Szalonna
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
8 db Fapálcika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy az enoki gombát alaposan megmosod, és az egész csomót felhasználod, majd a szalonnát vékony szeletekre vágod.

    A gombákat ne aprítsd túl finomra, hogy megtartsák a textúrájukat a grillezés során.

    2

    Tekerj egy-egy szelet szalonnát az enoki gomba köré, ügyelve arra, hogy teljesen befedje a gombát.

    A szalonnát érdemes úgy tekerni, hogy ne legyenek laza részek, így egyenletesen sül majd.

    3

    A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a szalonnába tekert gombákra. Hagyjd állni legalább 20 percig, hogy a szalonna és a gomba jól átvegye az ízeket.

    A marinád segít abban, hogy a gomba és a szalonna egyaránt gazdag ízt kapjon.

    4

    Tűzd fel a szalonnával tekert gombákat a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak, hogy jól átsüljenek.

    A pálcikákat áztasd vízbe 20-30 percre, hogy ne égjenek meg a grillen.

    5

    Grillezd a gombát közepes lángon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg a szalonna szépen karamellizálódik és enyhén ropogós lesz.

    Ne süsd túl a gombát, hogy megőrizzék a frissességüket, miközben a szalonna ropogósra sül.

    6

    A kész yakitorit tálald fel.

    Tálaláskor szórhatsz rá szezámmagot, hogy extra ropogós textúrát adjon a szalonnának.