Kezdd azzal, hogy az enoki gombát alaposan megmosod, és az egész csomót felhasználod, majd a szalonnát vékony szeletekre vágod.
A gombákat ne aprítsd túl finomra, hogy megtartsák a textúrájukat a grillezés során.
Tekerj egy-egy szelet szalonnát az enoki gomba köré, ügyelve arra, hogy teljesen befedje a gombát.
A szalonnát érdemes úgy tekerni, hogy ne legyenek laza részek, így egyenletesen sül majd.
A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a szalonnába tekert gombákra. Hagyjd állni legalább 20 percig, hogy a szalonna és a gomba jól átvegye az ízeket.
A marinád segít abban, hogy a gomba és a szalonna egyaránt gazdag ízt kapjon.
Tűzd fel a szalonnával tekert gombákat a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak, hogy jól átsüljenek.
A pálcikákat áztasd vízbe 20-30 percre, hogy ne égjenek meg a grillen.
Grillezd a gombát közepes lángon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg a szalonna szépen karamellizálódik és enyhén ropogós lesz.
Ne süsd túl a gombát, hogy megőrizzék a frissességüket, miközben a szalonna ropogósra sül.
A kész yakitorit tálald fel.
Tálaláskor szórhatsz rá szezámmagot, hogy extra ropogós textúrát adjon a szalonnának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.