Eperhabos torta gyümölcsökkel

Eperhabos torta

Ez az eperhabos torta igazi nyári kedvenc, amely frissességével és könnyedségével hódítja meg a desszertrajongókat. Az eper mindig is a nyár ikonikus gyümölcse volt, és ebben a receptben a legjobb formáját mutatja. A könnyű hab és az édes piskóta kombinációja tökéletes harmóniát alkot, miközben a recept egyszerűsége garantálja, hogy akár kezdő konyhatündérek is bátran nekivághatnak. Az eperhabos tortát először az 1950-es években népszerűsítették Európában, mint az elegáns fogadások desszertjét, és mára szinte minden háztartás kedvence lett. Tipp: Az epret helyettesítheted málnával vagy szederrel, ha szeretnéd variálni a receptet!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Eper
150 g Cukor
200 ml Tejszín
15 g Zselatin
50 ml Víz
1 db Piskótalap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg az epreket alaposan, majd távolítsd el a szárakat. Az eper egy részét tedd félre díszítéshez.

    A legszebb, egyforma epreket válogasd ki a díszítéshez.

    2

    A maradék epret pürésítsd egy turmixgéppel, majd keverd hozzá a cukrot, amíg teljesen fel nem oldódik.

    Ha nincs turmixgéped, egy villával is összetörheted az epret, de a turmixgéppel simább pürét kapsz. Kóstold meg a pürét, és ha szükséges, adj hozzá több cukrot.

    3

    A zselatint áztasd be a vízbe, majd melegítsd fel alacsony lángon, amíg teljesen fel nem oldódik. Ezután keverd a zselatint az epres püréhez.

    Fontos, hogy a zselatin ne forrjon, mert elveszíti a zselésítő képességét. A zselatint lassan, folyamatosan keverve add az epres püréhez.

    4

    A tejszínt verd habbá egy keverőtálban, majd óvatosan forgasd bele az epres-zselatinos keveréket. Figyelj, hogy a hab ne törjön össze!

    A tejszín legyen nagyon hideg, mielőtt felvered, így könnyebben keményedik meg. Az epres-zselatinos keveréket lassan, óvatosan forgasd a tejszínhabba, hogy a hab ne essen össze.

    5

    Helyezd a piskótalapot egy tortaformába, és öntsd rá az epres habot egyenletesen eloszlatva. Simítsd el a tetejét spatulával.

    Ha a tortaformád alja kivehető, akkor könnyebben ki tudod majd venni a tortát a formából, miután megdermedt.

    6

    Helyezd a tortát a hűtőbe legalább 4 órára, hogy a hab megdermedjen.

    A legjobb, ha a tortát egy éjszakán át a hűtőben hagyod, hogy teljesen megdermedjen.

    7

    A torta megszilárdulása után vedd ki a formából, és díszítsd a tetejét a félretett eperszemekkel. Tálald azonnal vagy hűtőben tárold.

    A tortát óvatosan vedd ki a formából, és ha szükséges, egy késsel lazítsd meg a széleit. A díszítéshez használhatsz tejszínhabot, csokoládéforgácsot vagy bármilyen más, kedvedre való díszítést.