A friss epret mossuk meg, távolítsuk el a szárakat, majd vágjuk apró darabokra.
Az eper frissessége kulcsfontosságú, mert az íze nagyban befolyásolja a desszertet.
A jégkását egy tálba tesszük, és egy kanállal vagy jégkásázóval jól összetörjük, hogy finom, apró jégszemek keletkezzenek.
A jégkása tökéletes állaga akkor érhető el, ha apró, morzsolódó darabokra törjük, hogy könnyen kanalazható legyen.
A kondenzált tejet és a tejszínt keverjük össze, majd öntsük rá a jégkására.
A kondenzált tej édesíti a jégkását, míg a tejszín krémes állagot biztosít.
A kész jégkását tálaljuk egy pohárban vagy tálkában, majd halmozzuk rá a felaprított epret.
A friss eper a jégkásához szép színt és friss ízt ad, így az étel még vonzóbb lesz.
A puding cukrot szórjuk a tetejére, hogy egy kis extra édességet adjunk a desszertnek.
A puding cukor nemcsak édesíti, hanem egy kis ropogósságot is ad a tetejére.
Friss mentalevéllel díszítjük, majd azonnal tálaljuk.
A mentalevél frissessége és illata kiemeli az egész desszertet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.