Epres bingsu, koreai jégkása friss eperrel és tejszínnel

Epres Bingsu

A bingsu egy hagyományos koreai desszert, amely az elmúlt évtizedekben vált népszerűvé. Az alapja jégkása, amelyet különféle feltétekkel, például friss gyümölcsökkel, édesített kondenzált tejjel vagy vörös babpürével tálalnak. A friss eperrel készült bingsu a nyári hónapok kedvenc desszertje, mivel könnyed, frissítő és ízletes. Az étel gyorsan népszerűvé vált Koreán kívül is, mivel a világ különböző részein is élvezhetjük a hűsítő és frissítő ízvilágát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Friss eper
500 g Jégkása
100 ml Édesített kondenzált tej
50 ml Friss tejszín
20 g Puder cukor
1 db Friss mentalevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss epret mossuk meg, távolítsuk el a szárakat, majd vágjuk apró darabokra.

    Az eper frissessége kulcsfontosságú, mert az íze nagyban befolyásolja a desszertet.

    2

    A jégkását egy tálba tesszük, és egy kanállal vagy jégkásázóval jól összetörjük, hogy finom, apró jégszemek keletkezzenek.

    A jégkása tökéletes állaga akkor érhető el, ha apró, morzsolódó darabokra törjük, hogy könnyen kanalazható legyen.

    3

    A kondenzált tejet és a tejszínt keverjük össze, majd öntsük rá a jégkására.

    A kondenzált tej édesíti a jégkását, míg a tejszín krémes állagot biztosít.

    4

    A kész jégkását tálaljuk egy pohárban vagy tálkában, majd halmozzuk rá a felaprított epret.

    A friss eper a jégkásához szép színt és friss ízt ad, így az étel még vonzóbb lesz.

    5

    A puding cukrot szórjuk a tetejére, hogy egy kis extra édességet adjunk a desszertnek.

    A puding cukor nemcsak édesíti, hanem egy kis ropogósságot is ad a tetejére.

    6

    Friss mentalevéllel díszítjük, majd azonnal tálaljuk.

    A mentalevél frissessége és illata kiemeli az egész desszertet.