A tejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan keverd össze a mascarponével, porcukorral és a vaníliakivonattal.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyebben felverődjön. A mascarponét előtte vedd ki a hűtőből, hogy ne legyen túl kemény, így könnyebben elkeveredik a tejszínnel.
A friss epret mosd meg, és vágd apró darabokra. Néhány szemet hagyj meg a díszítéshez.
Az epret alaposan mosd meg, és csepegtesd le, mielőtt felvágnád, hogy ne áztassa el a krémet.
Rétegezd a hozzávalókat poharakba: kezdj egy réteg babapiskótával, majd tegyél rá egy réteg mascarponés krémet, és kanalazz rá apróra vágott epret.
A babapiskótát kevés eperlével vagy tejjel meglocsolhatod, hogy puhább legyen.
Adj hozzá egy vékony réteg eperlekvárt, majd ismételd meg a rétegezést, amíg a pohár meg nem telik.
Ha nincs eperlekvárod, használhatsz más piros gyümölcslekvárt is, vagy akár eperpürét is készíthetsz.
A tetejére tegyél friss epret és díszítsd egy mentalevéllel.
A díszítéshez használhatsz csokoládéforgácsot vagy aprított pisztáciát is.
Hűtsd a pohárkrémeket legalább 1 órán át, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald.
A pohárkrémeket akár egy éjszakán át is hűtheted, hogy még jobban összeérjenek az ízek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.