Escabeche sárgarépával tálalva, friss fűszerekkel díszítve

Escabeche sárgarépával

Az Escabeche egy hagyományos spanyol étel, amelyet a mediterrán térségben gyakran készítenek. Az ételt különböző zöldségekkel vagy húsokkal készítik, és az ecet, fűszerek és olívaolaj kombinációja adja meg az étel jellegzetes ízét. A sárgarépa változat könnyen elkészíthető, és különösen frissítő étel, amely ideális köretként vagy akár önálló ételként is megállja a helyét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Sárgarépa
3 ek. Olívaolaj
100 ml Fehérborecet
100 ml Víz
2 gerezd Fokhagyma
2 db Lemorzsolt babérlevél
1 tk. Koriander
1 tk.
1 tk. Bors
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát hámozd meg, és vágd vékony karikákra.

    Ha gyorsan szeretnél haladni, egy mandolinnal is felapríthatod a sárgarépát egyenletes karikákra.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd meg egy kicsit.

    Ne hagyd túl sokáig a fokhagymát, hogy ne égjen meg és ne keseredjen el.

    3

    Add hozzá a sárgarépát, és pirítsd közepes lángon 3-5 percig, amíg enyhén megpuhul.

    Ne pirítsd túl sokáig, mert a sárgarépa maradjon ropogós és friss ízű.

    4

    Öntsd hozzá a fehérborecetet és a vizet. Tedd hozzá a babérlevelet, koriandert, sót, borsot és cukrot. Keverd össze, és forrald fel.

    A cukor és a só egyensúlyozza a savanykás ízeket, de ha jobban szereted a savanyú ízt, kevesebb cukor is elég.

    5

    Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és hagyd főzni 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szeretnéd, hűtés után tárolhatod egy zárható edényben a hűtőben, hogy még jobban összeérjenek az ízek.

    6

    Tálald hidegen vagy szobahőmérsékleten, akár húsok mellé is.