A sárgarépát hámozd meg, és vágd vékony karikákra.
Ha gyorsan szeretnél haladni, egy mandolinnal is felapríthatod a sárgarépát egyenletes karikákra.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd meg egy kicsit.
Ne hagyd túl sokáig a fokhagymát, hogy ne égjen meg és ne keseredjen el.
Add hozzá a sárgarépát, és pirítsd közepes lángon 3-5 percig, amíg enyhén megpuhul.
Ne pirítsd túl sokáig, mert a sárgarépa maradjon ropogós és friss ízű.
Öntsd hozzá a fehérborecetet és a vizet. Tedd hozzá a babérlevelet, koriandert, sót, borsot és cukrot. Keverd össze, és forrald fel.
A cukor és a só egyensúlyozza a savanykás ízeket, de ha jobban szereted a savanyú ízt, kevesebb cukor is elég.
Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és hagyd főzni 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha szeretnéd, hűtés után tárolhatod egy zárható edényben a hűtőben, hogy még jobban összeérjenek az ízek.
Tálald hidegen vagy szobahőmérsékleten, akár húsok mellé is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.