Eskimo Pie tálalva

Eskimo Pie

Az Eskimo Pie egy amerikai klasszikus, amely először 1921-ben jelent meg. Az étel alapja egy finom vanília fagylalt, amelyet csokoládéval vonnak be és pörkölt dióval díszítenek. A desszert egyszerű, de nagyszerű választás a forró nyári napokra, és egy igazi közönségkedvenc. A recept az egyszerűségére épít, miközben a csokoládé és a fagylalt tökéletes harmóniát alkot. Otthon könnyedén elkészíthető, és tökéletes választás családi vagy baráti összejövetelekre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Tejcsokoládé
500 g Vanília fagylalt
50 g Pörkölt dió
30 g Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: a vanília fagylaltot tedd ki egy tálra, hogy picit lágyuljon, és a pörkölt diót aprítsd fel kisebb darabokra.

    Ne hagyd, hogy a fagylalt túl lágy legyen, mert akkor nehéz lesz formázni. Csak annyira lágyítsd, hogy könnyen lehessen vele dolgozni.

    2

    A tejcsokoládét olvaszd fel vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben. Amint felolvadt, add hozzá a cukrot, hogy sima, édes csokoládét kapj.

    A csokoládét óvatosan olvaszd fel, hogy ne égjen meg. Ha mikrohullámú sütőben olvasztod, 30 másodpercenként keverd meg.

    3

    Formázz a fagylaltból kis szeleteket vagy kockákat, majd helyezd őket egy tálcára, ügyelve arra, hogy a fagylalt ne olvadjon meg túl gyorsan.

    Használj kanalat vagy fagylaltadagolót a formázáshoz. A tálcát előtte hűtsd le a fagyasztóban.

    4

    Mártsd a fagylalt szeleteket az olvasztott csokoládéba, hogy teljesen bevonja a csokoládé. Hagyj egy kis részt, ahol csak a fagylalt látszódik.

    A csokoládé legyen elég folyékony, hogy egyenletesen bevonja a fagylaltot. Ha a csokoládé túl sűrű, adj hozzá egy kevés növényi olajat.

    5

    Szórj pörkölt diót a csokoládéra, hogy ropogós textúrát adjon az Eskimo Pie-nak.

    A diót finomra vágd fel, hogy könnyen rátapadjon a csokoládéra.

    6

    Helyezd az Eskimo Pie-t egy sütőpapíros tálcára, majd tedd a mélyhűtőbe legalább 1 órára, hogy a csokoládé megszilárduljon és a fagylalt újra megfagyjon.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy az Eskimo Pie ráragadjon a tálcára.