A marhahúst vágd fel kisebb kockákra, és tedd félre. A vöröshagymát és a piros paprikát szeleteld fel vékony csíkokra. A fokhagymát zúzd össze.
A hús kockázása előtt érdemes a húst egy kicsit fagyasztani, hogy könnyebben szeletelhető legyen.
Egy tálban keverd össze az olívaolajat, citromlevet, sót, borsot, köményt és a rozmaringot. Tedd bele a felvágott hús darabokat, és alaposan forgasd meg a pácban. Pihentesd a húst 30-60 percig, hogy átvegye a fűszerek ízét.
Ha van időd, pihentesd a húst hűtőben, így még intenzívebb ízeket kapsz.
A fűszeres húskockákat tűzd fel egy grillnyárra, felváltva a hagymával és paprikával. Ügyelj arra, hogy a húsok között legyen egy kis hely, hogy a sütés során egyenletesen átjárja a hőt.
Ha nincs grillnyárad, használhatsz sima fapálcikákat, de ügyelj arra, hogy előre beáztasd őket, hogy ne égjenek el.
A nyársat helyezd a grillre vagy egy grillserpenyőbe, és süsd 10-15 percig, amíg a hús szép aranybarna és átsült. Fordítsd meg a nyársat párszor, hogy minden oldal jól átsüljön.
A hús akkor van kész, amikor a külseje enyhén ropogós, de a belseje még szaftos.
Tálald a kész espetadát egy friss salátával, és locsold meg egy kis extra citromlével vagy fűszeres olívaolajjal.
A fűszeres olívaolaj különleges ízt adhat az ételnek, és egy kis extra frissességet hozhat a salátába.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.