Espetada fűszeres szósszal, grillezett marhahús és zöldségek a nyárson

Espetada fűszeres szósszal

Az espetada a portugál konyha egyik legismertebb ételét képezi, amelyet az Algarve térségében fejlesztettek ki. A hagyományos étel fűszeres marinádba áztatott húsdarabokból készül, amelyeket nyárson grilleznek. Az autentikus portugál étel most egy modernebb, fűszeres szósszal készült változatot nyújt. Az étel gyorsan elkészíthető, és az ízek gazdagsága feledhetetlenné teszi a családi vagy baráti összejöveteleket. Az espetada egy igazi ínycsiklandó élmény, amely a grillről frissen tálalva a legfinomabb.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
1 db Piros paprika
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Citromlé
1 tk.
1 tk. Feketebors
0.5 tk. Kömény
1 ág Rozmaring

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd fel kisebb kockákra, és tedd félre. A vöröshagymát és a piros paprikát szeleteld fel vékony csíkokra. A fokhagymát zúzd össze.

    A hús kockázása előtt érdemes a húst egy kicsit fagyasztani, hogy könnyebben szeletelhető legyen.

    2

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, citromlevet, sót, borsot, köményt és a rozmaringot. Tedd bele a felvágott hús darabokat, és alaposan forgasd meg a pácban. Pihentesd a húst 30-60 percig, hogy átvegye a fűszerek ízét.

    Ha van időd, pihentesd a húst hűtőben, így még intenzívebb ízeket kapsz.

    3

    A fűszeres húskockákat tűzd fel egy grillnyárra, felváltva a hagymával és paprikával. Ügyelj arra, hogy a húsok között legyen egy kis hely, hogy a sütés során egyenletesen átjárja a hőt.

    Ha nincs grillnyárad, használhatsz sima fapálcikákat, de ügyelj arra, hogy előre beáztasd őket, hogy ne égjenek el.

    4

    A nyársat helyezd a grillre vagy egy grillserpenyőbe, és süsd 10-15 percig, amíg a hús szép aranybarna és átsült. Fordítsd meg a nyársat párszor, hogy minden oldal jól átsüljön.

    A hús akkor van kész, amikor a külseje enyhén ropogós, de a belseje még szaftos.

    5

    Tálald a kész espetadát egy friss salátával, és locsold meg egy kis extra citromlével vagy fűszeres olívaolajjal.

    A fűszeres olívaolaj különleges ízt adhat az ételnek, és egy kis extra frissességet hozhat a salátába.