Espresso Martini koktél három kávészemmel díszítve

Espresso Martini

Az Espresso Martini egy modern klasszikus koktél, amely tökéletes egyensúlyt teremt a vodka intenzitása, a kávélikőr édessége és az eszpresszó erőteljes íze között. Ez az ital nemcsak energiát ad, hanem elegáns választás lehet vacsora utáni desszertként is. Az Espresso Martini népszerűsége világszerte folyamatosan nő, különösen a kávé szerelmesei körében.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
40 ml Vodka
20 ml Kávélikőr (pl. Kahlúa)
30 ml Frissen főzött eszpresszó
10 ml Cukorszirup (opcionális)
5 db Jégkocka
3 db Kávészemek (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Töltsd meg a shaker-t jéggel.

    A sok jég segít a koktél gyors lehűtésében és a megfelelő hígításában.

    2

    Add hozzá a vodkát, a kávélikőrt, a frissen főzött eszpresszót és a cukorszirupot, ha használod.

    A legjobb íz érdekében használj minőségi vodkát és frissen főzött, erős eszpresszót. A cukorszirup mennyiségét ízlés szerint állítsd be.

    3

    Rázd alaposan a shaker tartalmát, amíg jól lehűl és habos lesz.

    Rázd legalább 15-20 másodpercig, hogy a koktél kellően lehűljön és a hab kialakuljon.

    4

    Szűrd az italt egy hűtött martinis pohárba.

    A dupla szűrés (finom szűrőn is) eltávolítja a jégdarabokat és a kávézaccot, így simább lesz a koktél.

    5

    Díszítsd a koktélt három kávészemmel, és tálald azonnal.

    A három kávészem a szerencsét, az egészséget és a boldogságot szimbolizálja. A tálalással ne várj, mert a hab hamar összeesik.