Esquites cotija sajttal, mexikói fűszeres kukorica cotija sajttal, korianderrel

Esquites cotija sajttal

Az esquites Mexikó utcai étkezéseinek elengedhetetlen része, és számos változata létezik az ország különböző részein. A friss, forró kukorica keveredik a fűszeres öntettel és a sajttal, hogy egy ínycsiklandó ételt hozzon létre. Az esquites gyakran egy gyors és könnyű köretként tálalják, de étkezésként is tökéletesen megállja a helyét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss kukorica szemek
2 ek. Vaj
2 gerezd Fokhagyma
200 ml Tej
2 ek. Mayonnaise
1 ek. Citromlé
50 g Cotija sajt
0.5 tk. Cayenne bors
1 tk. Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricát forrald fel egy nagy lábasban sós vízben, amíg a szemek megpuhulnak (kb. 5-7 perc). Ha friss kukoricát használsz, előbb süsd meg a kukoricát egy serpenyőben, hogy édesebb és ropogósabb legyen.

    A kukorica főzése előtt próbáld meg egy kicsit megpirítani, hogy még ízletesebb legyen.

    2

    A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, és add hozzá a zúzott fokhagymát. Pirítsd egy percig, amíg illatos lesz.

    A fokhagyma illatának kiemeléséhez ügyelj, hogy ne pirítsd túl.

    3

    Add hozzá a megfőtt kukoricát a serpenyőhöz, és keverd jól össze a fokhagymás vajjal. Tedd félre, hogy hűljön le.

    A vajban pirított kukorica gazdag ízt ad, ezért alaposan keverd össze.

    4

    A tejhez add hozzá a mayonaisse-t, a citromlevet, cayenne borsot, sót és friss borsot. Keverd simára.

    A mayonnaise segít, hogy krémesebb legyen az egész étel, és a citrom frissítő hatású.

    5

    Öntsd a tej-mayonnaise keveréket a kukoricára, és keverd össze, amíg minden szem egyenletesen be nem vonódik.

    Ne hagyd túl sokáig a tejet a kukoricán, mert túl sokáig főzve a kukorica elveszítheti a textúráját.

    6

    Szórd rá a reszelt Cotija sajtot és a friss koriandert.

    Ha nem találsz Cotija sajtot, helyettesítheted más hasonló sajttal, például feta sajttal.

    7

    Tálald melegen, és ha szeretnéd, adj hozzá még egy kis friss lime levet.

    A lime hozzáadása még frissebbé teszi az ízeket, és a csípős bors segít kiemelni a többi ízt.