A kukoricát forrald fel egy nagy lábasban sós vízben, amíg a szemek megpuhulnak (kb. 5-7 perc). Ha friss kukoricát használsz, előbb süsd meg a kukoricát egy serpenyőben, hogy édesebb és ropogósabb legyen.
A kukorica főzése előtt próbáld meg egy kicsit megpirítani, hogy még ízletesebb legyen.
A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, és add hozzá a zúzott fokhagymát. Pirítsd egy percig, amíg illatos lesz.
A fokhagyma illatának kiemeléséhez ügyelj, hogy ne pirítsd túl.
Add hozzá a megfőtt kukoricát a serpenyőhöz, és keverd jól össze a fokhagymás vajjal. Tedd félre, hogy hűljön le.
A vajban pirított kukorica gazdag ízt ad, ezért alaposan keverd össze.
A tejhez add hozzá a mayonaisse-t, a citromlevet, cayenne borsot, sót és friss borsot. Keverd simára.
A mayonnaise segít, hogy krémesebb legyen az egész étel, és a citrom frissítő hatású.
Öntsd a tej-mayonnaise keveréket a kukoricára, és keverd össze, amíg minden szem egyenletesen be nem vonódik.
Ne hagyd túl sokáig a tejet a kukoricán, mert túl sokáig főzve a kukorica elveszítheti a textúráját.
Szórd rá a reszelt Cotija sajtot és a friss koriandert.
Ha nem találsz Cotija sajtot, helyettesítheted más hasonló sajttal, például feta sajttal.
Tálald melegen, és ha szeretnéd, adj hozzá még egy kis friss lime levet.
A lime hozzáadása még frissebbé teszi az ízeket, és a csípős bors segít kiemelni a többi ízt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.