Esquites korianderrel, tejföllel és lime karikákkal tálalva

Esquites korianderrel

Az esquites a mexikói utcai ételek egy népszerű típusa, mely a friss, főtt kukoricát tejfölös mártásban tálalja. A koriander és a chili por egyedi karaktert ad ennek a rendkívül ízletes ételnek, mely az év bármely szakában élvezhető. A lime frissessége még inkább kiemeli a kukorica édes ízét, így tökéletes választás lehet egy gyors snack vagy előétel formájában. Az esquites az amerikai kontinens egyes régióiban a street food egyik legnépszerűbb ételévé vált, és a mexikói piacokon mindig friss, ínycsiklandó változatokban kapható.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csemegekukorica
2 ek. Vaj
200 ml Tej
100 g Tejföl
1 ek. Lime lé
1 tk. Fűszeres chili por
1 csokor Koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csemegekukoricát főzd meg sós vízben, amíg a szemek puhák lesznek, körülbelül 10-15 percig. Ha friss kukoricát használsz, akkor főzd a csöveket 10-12 percig, majd vágd le a szemeket a csőről.

    Ha gyorsabb megoldásra van szükséged, használj előre főzött vagy konzerv kukoricát.

    2

    A vajat olvaszd fel egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Add hozzá a főtt kukoricát, és pirítsd néhány percig, amíg a kukorica enyhén megpirul.

    A kukorica pirítása még gazdagabb ízt ad neki, de ne pirítsd túl, hogy ne legyen keserű.

    3

    Öntsd hozzá a tejet és a tejfölt, és keverd össze. Hagyd, hogy a keverék felforrjon, majd csökkentsd a hőmérsékletet és főzd további 3-4 percig, amíg a folyadék kissé besűrűsödik.

    Ha a tejet túl gyorsan öntöd hozzá, könnyen kifuthat, ezért érdemes folyamatosan kevergetni, hogy ne legyen csomós.

    4

    Adj hozzá chili port, lime levét, sót és borsot. Alaposan keverd össze, hogy az ízek jól eloszoljanak a kukoricában.

    A chili por mennyisége változhat attól függően, hogy mennyire szeretnéd pikánssá tenni. Ha nem szereted túl csípősen, kevesebb is elég.

    5

    Tálald a kukoricát egy tálban, és szórd meg friss korianderrel. A koriander levél frissessége egyedi ízt ad, így frissen tálald.

    A koriander hozzáadása előtt mindenképpen vágd apróra a leveleket, hogy jobban átjárják az ételt.