A csemegekukoricát főzd meg sós vízben, amíg a szemek puhák lesznek, körülbelül 10-15 percig. Ha friss kukoricát használsz, akkor főzd a csöveket 10-12 percig, majd vágd le a szemeket a csőről.
Ha gyorsabb megoldásra van szükséged, használj előre főzött vagy konzerv kukoricát.
A vajat olvaszd fel egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Add hozzá a főtt kukoricát, és pirítsd néhány percig, amíg a kukorica enyhén megpirul.
A kukorica pirítása még gazdagabb ízt ad neki, de ne pirítsd túl, hogy ne legyen keserű.
Öntsd hozzá a tejet és a tejfölt, és keverd össze. Hagyd, hogy a keverék felforrjon, majd csökkentsd a hőmérsékletet és főzd további 3-4 percig, amíg a folyadék kissé besűrűsödik.
Ha a tejet túl gyorsan öntöd hozzá, könnyen kifuthat, ezért érdemes folyamatosan kevergetni, hogy ne legyen csomós.
Adj hozzá chili port, lime levét, sót és borsot. Alaposan keverd össze, hogy az ízek jól eloszoljanak a kukoricában.
A chili por mennyisége változhat attól függően, hogy mennyire szeretnéd pikánssá tenni. Ha nem szereted túl csípősen, kevesebb is elég.
Tálald a kukoricát egy tálban, és szórd meg friss korianderrel. A koriander levél frissessége egyedi ízt ad, így frissen tálald.
A koriander hozzáadása előtt mindenképpen vágd apróra a leveleket, hogy jobban átjárják az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.