Esquites parmezánnal, tejszínes kukorica parmezánnal és korianderrel díszítve

Esquites parmezánnal

Az esquites egy hagyományos mexikói utcai étel, amelyet főtt kukoricából készítenek, és különböző ízesítőkkel tálalják. A parmezános változat egy modern twistet ad a hagyományos receptnek, és a tejszín hozzáadása selymes textúrát ad a kukoricának. Ezt az ételt gyakran kínálják snackként vagy előételként, és könnyedén el lehet készíteni otthon is, hogy egy kis mexikói hangulatot csempésszünk a konyhánkba.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica
2 ek. Vaj
2 gerezd Fokhagyma
150 ml Tejszín
50 g Parmezán sajt
1 ek. Friss koriander
1 ek. Citromlé
1 tk.
1 csipet Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricát főzd meg vízben, majd szedd le a szemeket a csőről egy éles késsel.

    A friss kukorica a legjobb választás, de ha nem elérhető, használhatsz fagyasztott kukoricát is.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, és add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítsd meg, amíg illatos lesz.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, figyelj arra, hogy ne piruljon túl.

    3

    Add hozzá a kukoricát a serpenyőhöz, és keverd jól össze, hogy a fokhagyma íze átjárja.

    A kukoricát piríthatod is egy kicsit a vajban, hogy extra ízt adjon.

    4

    Öntsd hozzá a tejszínt, és főzd 3-5 percig, amíg a szósz egy kicsit besűrűsödik.

    Ha túl híg a szósz, főzd tovább, hogy besűrűsödjön. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet.

    5

    A főzés végén add hozzá a reszelt parmezánt, sót, borsot és citromlevet, majd keverd jól össze.

    A parmezán gazdag ízt ad az esquitesnek, és krémesíti a szószt.

    6

    Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissességet és szép színt ad a tálalásnak.