A kukoricát főzd meg vízben, majd szedd le a szemeket a csőről egy éles késsel.
A friss kukorica a legjobb választás, de ha nem elérhető, használhatsz fagyasztott kukoricát is.
Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, és add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítsd meg, amíg illatos lesz.
A fokhagyma gyorsan megéghet, figyelj arra, hogy ne piruljon túl.
Add hozzá a kukoricát a serpenyőhöz, és keverd jól össze, hogy a fokhagyma íze átjárja.
A kukoricát piríthatod is egy kicsit a vajban, hogy extra ízt adjon.
Öntsd hozzá a tejszínt, és főzd 3-5 percig, amíg a szósz egy kicsit besűrűsödik.
Ha túl híg a szósz, főzd tovább, hogy besűrűsödjön. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet.
A főzés végén add hozzá a reszelt parmezánt, sót, borsot és citromlevet, majd keverd jól össze.
A parmezán gazdag ízt ad az esquitesnek, és krémesíti a szószt.
Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.
A koriander frissességet és szép színt ad a tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.