Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Így biztosíthatod, hogy a croissantok ne ragadjanak le sütés közben.
A sütőt előmelegítés nélkül is be lehet kapcsolni, de ebben az esetben a sütési idő megnőhet.
Terítsd ki a leveles tésztát egy enyhén lisztezett felületen, majd vágd háromszögekre. Ezeknek az alapja legyen kb. 6-8 cm széles.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor a croissantok nem lesznek elég rétegesek. A háromszögek legyenek egyenlőek, hogy a croissantok egyformán süljenek.
Törd össze az étcsokoládét kis darabokra. Helyezz egy-két darabot minden tészta háromszög szélesebb végére, majd tépkedj rá egy kevés friss menta levelet.
Használhatsz csokoládé pasztillát is az étcsokoládé helyett. A menta leveleket ne tedd túl sokat, mert az íze elnyomhatja a csokoládét.
Óvatosan tekerd fel a háromszögeket a széles végétől kezdve a csúcs felé, hogy szép croissant formát kapj. Ügyelj arra, hogy a csúcs alulra kerüljön, így nem fog szétnyílni sütés közben.
A tésztát ne húzd túl erősen tekerés közben, mert akkor a croissantok kemények lesznek. A csúcsot nyomd a tészta alá, hogy biztosan ne nyíljon szét.
Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól megfelelő távolságra, hogy legyen helyük növekedni.
A croissantok közé hagyj elegendő helyet, mert sütés közben megnőnek.
Verd fel a tojást egy kis tálban, majd egy ecsettel kend meg a croissantok tetejét. Ettől szép fényes és aranybarna lesz a sütés során.
A tojáshoz adhatsz egy kevés tejet vagy vizet, hogy még fényesebb legyen a croissantok teteje. A tojást óvatosan kend fel, hogy ne folyjon le az oldalukra.
Süsd a croissantokat 15-20 percig, vagy amíg aranybarnára sülnek. Figyeld őket, hogy ne égjenek meg!
A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a croissantokra, hogy ne égjenek meg. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le alufóliával.
Ha elkészültek, vedd ki a sütőből, és hagyd őket pár percig hűlni. Végül szórd meg porcukorral a tálalás előtt.
A croissantokat melegen a legfinomabbak. Tálalhatod vaníliafagyival vagy tejszínhabbal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.