Extra articsókás Capricciosa pizza tálalva

Extra articsókás Capricciosa pizza

Az Extra articsókás Capricciosa pizza egy ízletes változata a klasszikus olasz pizzának, amelyet bőséges mennyiségű articsókával tettünk még különlegesebbé. Az articsóka gazdag, aromás ízei tökéletesen kiegészítik a sonka, a gomba és az olívabogyó harmóniáját. Ez a pizza kiváló választás, ha valami különlegeset szeretnél tálalni családi vacsorákon vagy baráti összejöveteleken. Az olasz konyha kedvelőinek garantáltan ízleni fog!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 14 perc
Teljes 24 perc
1050 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
150 ml Paradicsomszósz
150 g Mozzarella sajt
100 g Főtt sonka
100 g Friss gomba
50 g Fekete olívabogyó
100 g Articsókaszív
1 tk. Szárított oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Ha van kőlapos sütőtálcád, helyezd be, hogy jól átmelegedjen.

    A kőlapos sütőtálca segít abban, hogy a pizza alja ropogósabb legyen. Ha nincs kőlapod, használj hagyományos tepsit, de azt is melegítsd elő a sütőben.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát egy vékony, egyenletes koronggá, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát könnyebb nyújtani, ha szobahőmérsékletű. Ha ragad, enyhén lisztezd meg a felületet.

    3

    Kend meg a tészta felületét paradicsomszósszal, ügyelve, hogy a széleken hagyj 1-2 cm üres részt.

    A széleken hagyott üres rész segít abban, hogy a pizza széle szépen megemelkedjen és ropogós legyen.

    4

    Szórd meg a paradicsomszószt mozzarella sajttal, majd helyezd rá az egyenletesen elosztott sonkát, gombát, olívabogyót és articsókát.

    A feltéteket ne halmozd túl, mert akkor a pizza nehezebben sül át és elázhat a tészta. A mozzarella sajtot reszelve a legjobb használni, mert így egyenletesebben olvad.

    5

    Hintsd meg a pizzát szárított oregánóval, hogy az ízek tökéletes harmóniában legyenek.

    Az oregánót ne sajnáld, de ha friss fűszernövényeket használsz, az még jobb!

    6

    Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 12-14 percig, amíg a sajt szépen megolvad, és a tészta széle ropogósra sül.

    A sütési idő sütőtől függően változhat, figyelj a pizzára, és vedd ki, ha a sajt aranybarna és a tészta ropogós.

    7

    Vedd ki a pizzát a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd szeleteld fel és tálald. Élvezd az extra articsóka ízeit a klasszikus Capricciosa pizzán!

    A pizza szeleteléséhez használj pizzavágót vagy éles kést.