Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Ha van kőlapos sütőtálcád, helyezd be, hogy jól átmelegedjen.
A kőlap segít a tészta ropogósra sütésében. Ha nincs, használd a hagyományos tepsit, de azt is előmelegítsd.
Nyújtsd ki a pizzatésztát egy vékony, egyenletes koronggá, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát könnyebb nyújtani, ha szobahőmérsékletű. Ha ragad, lisztezd meg a felületet.
Kend meg a tészta felületét paradicsomszósszal, ügyelve, hogy a széleken hagyj 1-2 cm üres részt.
A paradicsomszósz helyett használhatsz passzírozott paradicsomot is, amit előtte fűszerezel sóval, borssal, fokhagymával és egy kis olívaolajjal.
Szórd meg a paradicsomszószt mozzarella sajttal, majd helyezd rá az egyenletesen elosztott fűszeres szalámit.
Használj jó minőségű, pikáns szalámit a legjobb ízélményért.
Adj hozzá vékony szeletekre vágott friss chilit és szórj rá dupla adag szárított chili pelyhet, hogy az extra pikáns ízvilágot elérd.
A chili mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha nem szereted a nagyon csípőset, csökkentsd a mennyiséget. Viselj kesztyűt a chili szeletelésekor, hogy elkerüld a bőr irritációját.
Hintsd meg a pizzát szárított oregánóval, hogy az ízek harmonizáljanak.
Ha van friss oregánód, azzal még finomabb lesz! A szárított oregánót érdemes a tenyeredben kicsit összetörni, hogy jobban kijöjjön az aromája.
Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 12-14 percig, amíg a sajt szépen megolvad, és a tészta széle ropogósra sül.
Figyeld a pizzát sütés közben, hogy a sajt ne égjen meg.
Vedd ki a pizzát a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd szeleteld fel és tálald. Készülj a tüzes ízélményre!
A Diavola pizza nagyon csípős, ezért kínálj mellé valami hűsítőt, például joghurtos mártogatóst vagy egy pohár hideg sört.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.