A fehér babot legalább 8 órára áztassuk be vízbe, hogy megpuhuljon a főzéshez.
Az áztatás segít a babok gyorsabb főzésében és puhábbá teszi őket.
A chorizo kolbászt és a füstölt szalonnát vágjuk fel kisebb darabokra.
A chorizo íze intenzív, ezért ne vágjuk túl apróra, hogy megőrizzük a szép darabokat főzés közben.
Egy nagy fazékban hevítsük fel az olívaolajat, majd pirítsuk meg a felaprított hagymát és fokhagymát.
A hagymát és fokhagymát alacsony lángon pirítsuk, hogy ne égjenek meg és ne legyenek keserűek.
Add hozzá a felvágott chorizot és szalonnát, majd pirítsd meg őket 5-7 percig, hogy kioldódjanak az ízek.
A chorizo zsíros, így érdemes figyelni, hogy ne piruljon túl, mert az ízintenzitás csökkenhet.
Tedd hozzá a pirospaprikát és a köményt, és jól keverd össze. Ezután öntsd hozzá a húsleves alaplevet, és hagyd felforrni.
A pirospaprika és kömény fűszeres alapot ad a levesnek, így ügyelj a fűszerek pontos adagolására.
Miután felforrt, add hozzá az áztatott és leöblített babot. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd főzd alacsony lángon 1,5-2 órán át, amíg a bab megpuhul.
Ha szükséges, pótold a főzés közben a vizet, hogy a bab ne száradjon ki.
Amikor a bab megpuhult és az ízek összeértek, a fabada kész is. Tálald melegen, friss kenyérrel.
A fabada hagyományosan gazdag étel, és friss kenyérrel a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.