Fabada con Chorizo, gazdag fűszeres leves chorizóval és füstölt szalonnával

Fabada con Chorizo

A Fabada a spanyol konyha egyik legismertebb étele, amely a hagyományos falusi étkezéseket idézi. A recept gazdag fűszerekkel és a helyi chorizó kolbásszal készül, és egy igazi téli étel, amelyet az egész család szeret. Az étel mély ízei és a gazdag húsleves alapja az évszázadok óta megőrzött recept hagyományait tükrözi.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Fehér bab
2 db Chorizo kolbász
150 g Füstölt szalonna
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Pirospaprika
0.5 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Friss fekete bors
2 ek. Olívaolaj
1 l Húsleves alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér babot legalább 8 órára áztassuk be vízbe, hogy megpuhuljon a főzéshez.

    Az áztatás segít a babok gyorsabb főzésében és puhábbá teszi őket.

    2

    A chorizo kolbászt és a füstölt szalonnát vágjuk fel kisebb darabokra.

    A chorizo íze intenzív, ezért ne vágjuk túl apróra, hogy megőrizzük a szép darabokat főzés közben.

    3

    Egy nagy fazékban hevítsük fel az olívaolajat, majd pirítsuk meg a felaprított hagymát és fokhagymát.

    A hagymát és fokhagymát alacsony lángon pirítsuk, hogy ne égjenek meg és ne legyenek keserűek.

    4

    Add hozzá a felvágott chorizot és szalonnát, majd pirítsd meg őket 5-7 percig, hogy kioldódjanak az ízek.

    A chorizo zsíros, így érdemes figyelni, hogy ne piruljon túl, mert az ízintenzitás csökkenhet.

    5

    Tedd hozzá a pirospaprikát és a köményt, és jól keverd össze. Ezután öntsd hozzá a húsleves alaplevet, és hagyd felforrni.

    A pirospaprika és kömény fűszeres alapot ad a levesnek, így ügyelj a fűszerek pontos adagolására.

    6

    Miután felforrt, add hozzá az áztatott és leöblített babot. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd főzd alacsony lángon 1,5-2 órán át, amíg a bab megpuhul.

    Ha szükséges, pótold a főzés közben a vizet, hogy a bab ne száradjon ki.

    7

    Amikor a bab megpuhult és az ízek összeértek, a fabada kész is. Tálald melegen, friss kenyérrel.

    A fabada hagyományosan gazdag étel, és friss kenyérrel a legfinomabb.