Az almákat mosd meg, hámozd meg, magházukat távolítsd el, majd vágd kockákra.
A legjobb íz érdekében használj édesebb almafajtát, mint például a Golden Delicious vagy a Gala.
Egy lábosban olvaszd fel a vajat, majd add hozzá az almakockákat. Közepes lángon párold 5 percig, amíg kissé megpuhulnak.
Ne hagyd, hogy az alma megbarnuljon, csak párold, amíg kissé megpuhul.
Szórd meg a fahéjjal, szerecsendióval és vaníliás cukorral, majd csurgasd rá a mézet. Keverd jól össze, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha intenzívebb ízt szeretnél, használj több fahéjat vagy szerecsendiót.
Öntsd fel a vízzel, majd forrald fel. Főzd 15 percig, amíg az alma teljesen megpuhul.
Ha sűrűbb levest szeretnél, használj kevesebb vizet.
Botmixerrel pürésítsd a levest simára, majd keverd hozzá a tejszínt és a citromlevet. Forrald fel újra röviden, de ne hagyd, hogy túlforrjon.
A tejszíntől a leves krémesebb lesz, a citromlé pedig frissességet ad. A tejszín hozzáadása után már csak óvatosan forrald, különben kicsapódhat.
Tálald melegen vagy hidegen, fahéjjal megszórva, esetleg pirított mandulával vagy tejszínhabbal díszítve.
A pirított mandula ropogós textúrát ad a levesnek. A tejszínhabbal még ünnepibb lehet a tálalás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.