Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin tepsit papír kapszlikkal.
A sütő előmelegítése elengedhetetlen a muffinok megfelelő állagához. Ha nincs papír kapszlid, vajazd ki és lisztezd meg a muffin tepsi mélyedéseit.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a fahéjat és a sót.
A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el a tésztában, így a muffinok szépen megemelkednek.
Az almákat hámozd meg, reszeld le, majd tedd félre.
Reszelés után érdemes kinyomkodni az almát, hogy a muffinok ne legyenek túl nedvesek.
Egy másik tálban keverd össze a tojásokat, a cukrot, a barnacukrot, a vaníliás cukrot, az olajat és a tejet.
A nedves hozzávalók alapos elkeverése biztosítja, hogy a cukor feloldódjon, és a muffinok egyenletes édesek legyenek.
A reszelt almát keverd a nedves hozzávalókhoz, hogy az ízek jól összeérjenek.
A reszelt almát érdemes közvetlenül a keverés előtt reszelni, hogy ne barnuljon meg. A reszelt alma helyett apró kockákra vágott almát is használhatsz.
A nedves hozzávalókat öntsd a száraz keverékhez, majd finoman keverd össze, amíg homogén tésztát nem kapsz.
A tésztát ne keverjük túl, mert a muffinok kemények lehetnek. Csak addig keverjük, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek.
A muffin tésztát egyenletesen adagold a muffin kapszlikba, kb. háromnegyedig töltve őket.
Ha túl sok tésztát teszünk a kapszlikba, a muffinok kifolyhatnak sütés közben.
Helyezd a muffinformát az előmelegített sütőbe, és süsd kb. 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A sütési idő sütőnként változhat, ezért figyeljük a muffinokat.
Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e: ha egy fogpiszkálót beleszúrsz, és tisztán jön ki, akkor kész.
Ha a fogpiszkálóra ragad egy kis tészta, süsd a muffinokat még pár percig. A túlsütést kerüld el, mert kiszáradhatnak.
Hagyd hűlni pár percig a tepsiben, majd helyezd rácsra teljesen kihűlni, és tálald.
A rácsra helyezés segít, hogy a muffinok alja ne ázzon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.