Fahéjas-almás zabpelyhes muffin tálalva

Fahéjas-almás zabpelyhes muffin

A fahéjas-almás sütemények régóta népszerűek, különösen az őszi és téli hónapokban. Ez a muffin egy egészségesebb alternatíva, mivel a zabpehely rosttartalma segíti az emésztést, míg az alma természetes édességet ad. A fahéj meleg, fűszeres íze tökéletesen kiegészíti az almát, és egy otthonos, kellemes hangulatot árasztó süteményt eredményez. Könnyen elkészíthető és jól tárolható, így ideális választás reggelire, tízóraira vagy uzsonnára. Ha szereted a gyorsan elkészíthető, házias süteményeket, ezt a muffint érdemes kipróbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
2300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Liszt
100 g Zabpehely
100 g Kristálycukor
50 g Barnacukor
2 db Tojás
2 db Alma
100 ml Tej
80 ml Olaj
1 tk. Sütőpor
2 tk. Fahéj
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin tepsit papír kapszlikkal.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a muffinok megfelelő állagához. Ha nincs papír kapszlid, vajazd ki és lisztezd meg a muffin tepsi mélyedéseit.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a fahéjat és a sót.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el a tésztában, így a muffinok szépen megemelkednek.

    3

    Az almákat hámozd meg, reszeld le, majd tedd félre.

    Reszelés után érdemes kinyomkodni az almát, hogy a muffinok ne legyenek túl nedvesek.

    4

    Egy másik tálban keverd össze a tojásokat, a cukrot, a barnacukrot, a vaníliás cukrot, az olajat és a tejet.

    A nedves hozzávalók alapos elkeverése biztosítja, hogy a cukor feloldódjon, és a muffinok egyenletes édesek legyenek.

    5

    A reszelt almát keverd a nedves hozzávalókhoz, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A reszelt almát érdemes közvetlenül a keverés előtt reszelni, hogy ne barnuljon meg. A reszelt alma helyett apró kockákra vágott almát is használhatsz.

    6

    A nedves hozzávalókat öntsd a száraz keverékhez, majd finoman keverd össze, amíg homogén tésztát nem kapsz.

    A tésztát ne keverjük túl, mert a muffinok kemények lehetnek. Csak addig keverjük, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek.

    7

    A muffin tésztát egyenletesen adagold a muffin kapszlikba, kb. háromnegyedig töltve őket.

    Ha túl sok tésztát teszünk a kapszlikba, a muffinok kifolyhatnak sütés közben.

    8

    Helyezd a muffinformát az előmelegített sütőbe, és süsd kb. 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütési idő sütőnként változhat, ezért figyeljük a muffinokat.

    9

    Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e: ha egy fogpiszkálót beleszúrsz, és tisztán jön ki, akkor kész.

    Ha a fogpiszkálóra ragad egy kis tészta, süsd a muffinokat még pár percig. A túlsütést kerüld el, mert kiszáradhatnak.

    10

    Hagyd hűlni pár percig a tepsiben, majd helyezd rácsra teljesen kihűlni, és tálald.

    A rácsra helyezés segít, hogy a muffinok alja ne ázzon el.