Fahéjas croissant frissen sütve

Fahéjas croissant

A fahéjas croissant egy klasszikus francia péksütemény édes, fűszeres változata, amely tökéletes reggelire vagy egy délutáni kávé mellé. A karamellizált fahéjas cukor finom ropogósságot ad a süteménynek, miközben a vajas croissant puha és omlós marad. Ha szereted a fahéjas süteményeket, ezt a croissant-t mindenképpen próbáld ki! Tipp: Ha még intenzívebb ízre vágysz, a cukros keverékhez egy kevés szerecsendiót is adhatsz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Vajas croissant
50 g Vaj
80 g Barnacukor
2 tk. Fahéj
30 g Porcukor
50 ml Tejszín
5 ml Vanília kivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.

    A sütőt érdemes legalább 15-20 perccel előmelegíteni, hogy a hőmérséklet stabil legyen, amikor beteszed a croissantokat.

    2

    Olvaszd meg a vajat egy kis lábasban, majd keverd hozzá a barnacukrot, a fahéjat, a vanília kivonatot és a csipet sót.

    A sót ne hagyd ki, mert kiemeli az édes ízeket.

    3

    A croissantokat vágd félbe hosszában, de ne teljesen, hogy egy zsebszerű formát kapj.

    Ha kész croissantot használsz, figyelj, hogy ne legyen túl puha, mert akkor nehéz lesz vágni.

    4

    Kend meg a croissantok belsejét a fahéjas vajas keverékkel, majd nyomd össze őket óvatosan.

    A töltelék mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod.

    5

    A croissantok tetejét is kend meg egy vékony réteg fahéjas-vajas keverékkel.

    A vajas keveréket olvaszd meg, de ne forrald fel, csak éppen annyira, hogy folyékony legyen. Így könnyebb lesz kenni.

    6

    Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 8-10 percig, hogy a fahéjas cukor kissé karamellizálódjon.

    Figyelj oda, hogy a cukor ne égjen meg.

    7

    Sütés után hagyd kicsit hűlni, majd szórd meg porcukorral, és tálald melegen vagy szobahőmérsékleten.

    A croissantokat rácsra helyezve hagyd hűlni, így nem áznak el az aljuk. A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne olvadjon el.