Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
A sütőt érdemes legalább 15-20 perccel előmelegíteni, hogy a hőmérséklet stabil legyen, amikor beteszed a croissantokat.
Olvaszd meg a vajat egy kis lábasban, majd keverd hozzá a barnacukrot, a fahéjat, a vanília kivonatot és a csipet sót.
A sót ne hagyd ki, mert kiemeli az édes ízeket.
A croissantokat vágd félbe hosszában, de ne teljesen, hogy egy zsebszerű formát kapj.
Ha kész croissantot használsz, figyelj, hogy ne legyen túl puha, mert akkor nehéz lesz vágni.
Kend meg a croissantok belsejét a fahéjas vajas keverékkel, majd nyomd össze őket óvatosan.
A töltelék mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod.
A croissantok tetejét is kend meg egy vékony réteg fahéjas-vajas keverékkel.
A vajas keveréket olvaszd meg, de ne forrald fel, csak éppen annyira, hogy folyékony legyen. Így könnyebb lesz kenni.
Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 8-10 percig, hogy a fahéjas cukor kissé karamellizálódjon.
Figyelj oda, hogy a cukor ne égjen meg.
Sütés után hagyd kicsit hűlni, majd szórd meg porcukorral, és tálald melegen vagy szobahőmérsékleten.
A croissantokat rácsra helyezve hagyd hűlni, így nem áznak el az aljuk. A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne olvadjon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.