Aprítsd fel az étcsokoládét kisebb darabokra, hogy könnyebben olvadjon fel a tejben.
Minél jobb minőségű csokoládét használsz, annál finomabb lesz a forró csoki.
Egy lábosban melegítsd fel a tejet és a tejszínt közepes lángon, de ne forrald fel.
A tejszín helyett használhatsz több tejet is, de a tejszín krémesebb állagot ad a forró csokinak.
Add hozzá az aprított csokoládét a meleg tejhez, és folyamatos keverés mellett olvaszd fel teljesen.
Alacsony lángon olvaszd a csokit, hogy ne égjen le.
Keverd hozzá a darált diót, a mézet, a fahéjat, a vanília kivonatot és a csipet sót. Keverd jól össze, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.
A dió helyett használhatsz más magvakat is, például mogyorót vagy mandulát.
Főzd alacsony lángon 3-5 percig, hogy az ízek összeérjenek és a forró csoki selymes állagot kapjon.
Ha a forró csoki túl sűrű, adhatsz hozzá még egy kevés tejet.
Öntsd a kész forró csokit bögrékbe, majd díszítsd tejszínhabbal és durvára vágott dióval a tetején.
A tejszínhab helyett használhatsz növényi tejszínt is.
Azonnal tálald és élvezd a gazdag, fűszeres ízvilágot!
A tetejére szórhatsz egy kevés reszelt csokoládét vagy tejszínhabot is a még gazdagabb ízélményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.