Főzz le egy erős eszpresszót, és tedd félre.
Ha nincs eszpresszógéped, használhatsz erősre főzött kávét is.
Egy lábasban melegítsd fel a tejet és a diótejet közepes lángon, de ne forrald fel.
A tej és a diótej arányát ízlés szerint változtathatod.
Add hozzá a mézet, a fahéjat és a vanília kivonatot, majd keverd jól össze, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.
A méz mennyiségét ízlésed szerint állítsd be.
Használj tejhabosítót vagy egy botmixert, hogy a tejes keverék habos legyen.
Ha nincs tejhabosítód, a botmixerrel is szép habot tudsz készíteni, ha a lábas aljára támasztva használod.
Egy latte pohárba öntsd bele az eszpresszót, majd óvatosan rétegezd rá a fahéjas-diós tejhabos keveréket.
A rétegezéshez használhatsz egy kanalat, amire lassan ráöntöd a tejet, így szép rétegeket tudsz kialakítani.
A tetejére nyomj tejszínhabot, majd szórd meg aprított dióval és egy csipetnyi fahéjjal.
A tejszínhab helyett használhatsz kókusztejszínt a vegán változatért.
Azonnal fogyaszd, és élvezd a meleg, fűszeres, diós latte ízét!
Készíthetsz belőle jeges változatot is, ha lehűtöd a kávét és a tejet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.