Fahéjas és karamellás ravioli tálalva

Fahéjas és karamellás ravioli

A fahéjas és karamellás ravioli egy igazi őszi-téli desszert, amely a hagyományos olasz raviolit kombinálja a meleg, fűszeres és édes ízekkel. A mascarponés töltelék lágy és krémes, a barnacukor és a fahéj pedig kellemes aromát ad neki. A karamellszósz és a darált dió hozzáadása még inkább fokozza az étel gazdag ízvilágát. Ez a desszert tökéletes választás egy hideg estén, egy csésze forró tea vagy kávé mellé tálalva. Ha szereted az egyedi és különleges édességeket, ezt a receptet mindenképpen érdemes kipróbálni!

Előkészület 40 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 50 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
2 db Tojás
20 ml Víz
1 csipet
100 g Mascarpone
30 g Barnacukor
1 tk. Fahéj
1 tk. Vanília kivonat
50 ml Karamellszósz
30 g Olvasztott vaj
30 g Darált dió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Szitáld át a lisztet egy nagy tálba, adj hozzá egy csipet sót, majd készíts a közepébe egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat, és lassan dolgozd össze a tésztát. Szükség szerint adj hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas legyen.

    A liszt minősége befolyásolhatja a tészta állagát. Ha túl száraz, adj hozzá egy teáskanálnyi vizet.

    2

    Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg sima és elasztikus lesz. Csomagold fóliába és hagyd pihenni 30 percig.

    A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így könnyebb lesz a tésztát nyújtani.

    3

    A töltelékhez keverd össze a mascarponét, a barnacukrot, a fahéjat és a vanília kivonatot, hogy krémes állagot kapj.

    Kóstold meg a tölteléket, és ízlés szerint adj hozzá több fahéjat vagy vaníliát.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd egyenletesen kanalazz kis adagokat a fahéjas töltelékből az egyik felére, megfelelő távolságban egymástól.

    A tésztát olyan vékonyra nyújtsd, amennyire csak tudod, anélkül, hogy elszakadna.

    5

    Hajtsd rá a tészta másik felét, majd egy derelyevágóval vagy késsel vágd ki a raviolikat. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék főzés közben.

    A széleket tojással is megkenheted, hogy jobban összetapadjanak.

    6

    Forralj egy nagy lábosban vizet, és enyhén sózd meg. Dobd bele a raviolikat, majd főzd őket 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

    Ne tegyél túl sok raviolit egyszerre a vízbe, mert lehűthetik a vizet és összeragadhatnak.

    7

    Szűrd le a raviolikat, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és óvatosan forgasd át benne a tésztát, hogy enyhén karamellizálódjon.

    A vajat ne hevítsd túl, mert megéghet.

    8

    Tálaláskor locsold meg karamellszósszal, és szórd meg darált dióval. Melegen fogyaszd!

    A karamellszószt házilag is elkészítheted, vagy használhatsz bolti karamellszószt is.