Forralj fel 250 ml vizet egy lábosban, majd add hozzá a fekete tea filtereket.
A víz ne legyen lobogó forró, mert az megkeserítheti a teát. Ideális a 90-95°C közötti hőmérséklet.
Hagyd ázni a teafiltereket 3-5 percig, hogy erős, aromás alapot kapj. Ezután vedd ki a filtereket.
A túl hosszú áztatási idő szintén keserűvé teheti a teát. Kóstold meg közben, és vedd ki a filtert, ha elég erősnek érzed.
Add hozzá az őrölt fahéjat, kardamomot, szegfűszeget és a szerecsendiót a forró teához, majd keverd jól össze.
Ha egész fűszereket használsz, azokat érdemes előzőleg mozsárban megtörni, hogy jobban kiadják az aromájukat.
Öntsd hozzá a tejet, majd melegítsd tovább alacsony lángon, amíg az ital kellemesen forró lesz.
Vigyázz, hogy a tea ne forrjon fel a tej hozzáadása után, mert az kicsapódhat.
Keverd bele a mézet, majd habverővel vagy tejhabosítóval készítsd el a habosított tejet.
Ha nincs tejhabosítód, akkor egy kézi habverővel is felverheted a tejet, amíg habos nem lesz.
Öntsd a habosított tejet a fűszeres teába, és óvatosan keverd össze. A tetejét megszórhatod egy csipet fahéjjal díszítésként.
A tetejére szórhatsz egy kevés kakaóport vagy reszelt csokoládét is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.