Krémes fahéjas-gyömbéres fagylalt tálalva

Fahéjas-gyömbéres fagylalt

A fahéjas-gyömbéres fagylalt egy igazi különlegesség, amely a fűszeres ízek szerelmeseinek kedvence lehet. A fahéjat és a gyömbért évezredek óta használják édességek és italok ízesítésére, és kiválóan harmonizálnak egymással. A méz természetes édessége teszi ezt a fagylaltot még gazdagabbá. Ha szereted a kissé csípős, melegítő fűszeres ízeket, ezt a fagylaltot mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tej
250 ml Tejszín
20 g Friss gyömbér
2 tk. Fahéj
80 ml Méz
1 tk. Vaníliakivonat
4 db Tojássárgája

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss gyömbért hámozd meg, majd reszeld le finomra vagy szeleteld vékonyra.

    A gyömbér ízének intenzitása függ a mennyiségétől. Kóstold meg a tejes keveréket, és adj hozzá többet, ha szeretnéd.

    2

    Egy közepes lábosba öntsd a tejet és a tejszínt, majd add hozzá a reszelt gyömbért, a fahéjat és a mézet. Közepes lángon melegítsd fel, amíg gőzölögni nem kezd, de ne forrald fel!

    A méz helyett használhatsz más édesítőt is, például juharszirupot vagy agavé szirupot.

    3

    Főzd alacsony lángon kb. 5 percig, hogy a gyömbér és a fahéj aromája teljesen kioldódjon. Ezután szűrd le a keveréket, hogy eltávolítsd a gyömbérdarabokat.

    A szűrés fontos, hogy a fagylalt sima legyen, és ne legyenek benne darabok.

    4

    Egy másik tálban keverd össze a tojássárgáját habverővel, amíg világosabb színű és krémes állagú lesz.

    A tojássárgákat addig verd, amíg szinte teljesen kifehérednek, ez biztosítja a krémes állagot.

    5

    A meleg fűszeres tejből egy merőkanálnyit adj hozzá a tojásos keverékhez folyamatos keverés mellett, hogy hőkiegyenlítést végezz.

    Lassan adagold a tejet a tojáshoz, folyamatosan keverve, hogy elkerüld a tojás kicsapódását.

    6

    Az előzőleg felmelegített tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba a többi tejhez. Alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett főzd addig, amíg a krém besűrűsödik és bevonja a kanál hátát (kb. 5-7 perc). Ne hagyd forrni!

    A krém akkor van kész, ha a kanál hátán egyenletesen bevonja. Ha túlfőzöd, a tojás kicsapódhat.

    7

    Vedd le a tűzről, keverd bele a vaníliakivonatot, majd hagyd teljesen kihűlni szobahőmérsékleten. Ezután tedd hűtőbe legalább 4 órára.

    A hűtési idő alatt az ízek összeérnek, és a fagylalt alapja megfelelően lehűl.

    8

    Ha van fagylaltgéped, öntsd bele a keveréket, és a gyártói utasítás szerint készítsd el a fagylaltot. Ha nincs, tedd a keveréket egy mély tálba a fagyasztóba, és félóránként keverd át egy villával.

    A fagylaltgép használata a legjobb eredményt adja. Ha kézzel készíted, a rendszeres keverés segít megelőzni a jégkristályok kialakulását.

    9

    A fagylaltot tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten pihenni. Díszítheted fahéjjal és kandírozott gyömbérdarabokkal.

    A tálalás előtt pár percig hagyd a fagylaltot szobahőmérsékleten, hogy könnyebben kanalazható legyen.