ElĆkĂ©szĂtĂ©s: Magozd ki Ă©s kockĂĄzd fel az Ă©rett szilvĂĄkat. Reszeld le a friss gyömbĂ©rt.
Ărdemes a szilvĂĄkat egyforma mĂ©retƱre kockĂĄzni, hogy egyenletesen puhuljanak meg.
FĆzĂ©s: Egy közepes mĂ©retƱ lĂĄbasban keverd össze a szilvĂĄt, gyömbĂ©rt, barnacukrot Ă©s a vizet. HozzĂĄadod a fahĂ©jat, majd közepes lĂĄngon fĆzd 15-20 percig, amĂg a szilva megpuhul.
FĆzĂ©s közben nĂ©ha keverd meg, hogy ne Ă©gjen le. Ha a szilva nagyon savanyĂș, tegyĂ©l bele több barnacukrot.
ĂzesĂtĂ©s: Amikor a szilva megpuhult, add hozzĂĄ a citromlevet Ă©s egy csipet sĂłt. Keverd össze alaposan.
A citromlĂ© kiemeli a szilva ĂzĂ©t, a sĂł pedig egyensĂșlyba hozza az Ă©dessĂ©get.
PĂŒrĂ©sĂtĂ©s: Botmixerrel pĂŒrĂ©sĂtsd a keverĂ©ket, amĂg sima ĂĄllagot nem kapsz. Ha sƱrƱbb szĂłszt szeretnĂ©l, fĆzd tovĂĄbbi 5 percig.
Ha nincs botmixer, krumplinyomĂłval is összetörheted a szilvĂĄt, de nem lesz teljesen sima a szĂłsz. A hosszabb fĆzĂ©s sorĂĄn a szĂłsz tovĂĄbb sƱrƱsödik.
TĂĄlalĂĄs: A szĂłszt melegen vagy hidegen tĂĄlald hĂșsok mellĂ©, desszertekhez, vagy akĂĄr palacsintĂĄra is kivĂĄlĂł.
A szĂłsz hƱtĆben tĂĄrolva nĂ©hĂĄny napig elĂĄll. TĂĄlalĂĄs elĆtt kĂłstold meg, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, igazĂtsd a fƱszerezĂ©st.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.