Fahéjas jegeskávé tejszínhabbal és fahéjjal díszítve

Fahéjas jegeskávé

A Fahéjas jegeskávé tökéletes választás a nyári melegben, amikor egy frissítő, mégis fűszeres italra vágyunk. Ez az egyszerűen elkészíthető ital egyesíti az espresso karakteres ízét a hideg tej könnyedségével, míg a fahéj különleges aromája teszi igazán egyedivé. A tejszínhab és az őrölt fahéj díszítésként nemcsak látványos, hanem még finomabbá teszi ezt a nyári kedvencet.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
50 ml Frissen főzött espresso
200 ml Hideg tej
5 db Jégkocka
1 tk. Cukor vagy édesítőszer (opcionális)
1 csipet Őrölt fahéj
50 g Tejszínhab (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzz egy adag espressót, majd hagyd kicsit hűlni.

    A kávét ne hagyd teljesen kihűlni, mert akkor elveszti az aromáját. A langyos kávé a legjobb a jegeskávéhoz.

    2

    Egy nagy pohárba helyezd a jégkockákat.

    Használj elegendő jégkockát, hogy a jegeskávé kellően hideg legyen. Ha nincs jégkockád, használhatsz jégkását is.

    3

    Öntsd rá a hideg tejet, majd add hozzá az espressót.

    A tej mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha erősebb kávéízt szeretnél, kevesebb tejet használj.

    4

    Ha szeretnéd, adj hozzá cukrot vagy édesítőszert, és alaposan keverd össze.

    A cukrot vagy édesítőszert érdemes a még meleg kávéban feloldani, hogy könnyebben elkeveredjen.

    5

    Tetejére nyomj tejszínhabot, és szórd meg egy csipet őrölt fahéjjal.

    A tejszínhab helyett használhatsz növényi alapú tejszínhabot is. A fahéjjal ne spórolj, az adja meg a jegeskávé igazi ízét.

    6

    Tálald az italt hidegen, és élvezd a fahéjas jegeskávé frissítő ízét.

    A jegeskávét azonnal tálald, hogy a jég ne olvadjon el teljesen. Szívószállal kínáld, hogy kényelmesen fogyasztható legyen.