Főzz egy adag espressót, majd hagyd kicsit hűlni.
A kávét ne hagyd teljesen kihűlni, mert akkor elveszti az aromáját. A langyos kávé a legjobb a jegeskávéhoz.
Egy nagy pohárba helyezd a jégkockákat.
Használj elegendő jégkockát, hogy a jegeskávé kellően hideg legyen. Ha nincs jégkockád, használhatsz jégkását is.
Öntsd rá a hideg tejet, majd add hozzá az espressót.
A tej mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha erősebb kávéízt szeretnél, kevesebb tejet használj.
Ha szeretnéd, adj hozzá cukrot vagy édesítőszert, és alaposan keverd össze.
A cukrot vagy édesítőszert érdemes a még meleg kávéban feloldani, hogy könnyebben elkeveredjen.
Tetejére nyomj tejszínhabot, és szórd meg egy csipet őrölt fahéjjal.
A tejszínhab helyett használhatsz növényi alapú tejszínhabot is. A fahéjjal ne spórolj, az adja meg a jegeskávé igazi ízét.
Tálald az italt hidegen, és élvezd a fahéjas jegeskávé frissítő ízét.
A jegeskávét azonnal tálald, hogy a jég ne olvadjon el teljesen. Szívószállal kínáld, hogy kényelmesen fogyasztható legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.