Krémes fahéjas krémlikőr fagylalt tálalva

Fahéjas krémlikőr fagylalt

A fahéjas krémlikőr fagylalt egy luxus ízélményt nyújtó desszert, amely ötvözi a fűszeres fahéj és az alkoholos krémlikőr lágy, krémes harmóniáját. A likőr egyedülálló mélységet és gazdag ízt ad ennek a fagylaltnak, amely tökéletes választás ünnepi alkalmakra vagy egy különleges esti desszertként. Ha szereted a fűszeres, alkoholos desszerteket, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Tej
250 ml Tejszín
100 g Cukor
4 db Tojássárgája
1 tk. Vaníliakivonat
2 tk. Fahéj
100 ml Krémlikőr (pl. Baileys, RumChata)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosba öntsd a tejet és a tejszínt, majd add hozzá a vaníliakivonatot és a fahéjat. Közepes lángon melegítsd fel, amíg gőzölögni nem kezd, de ne forrald fel!

    A fahéj helyett használhatsz fahéjrudat is, amit a végén eltávolítasz, intenzívebb ízt ad.

    2

    Egy másik tálban keverd össze a cukrot és a tojássárgáját habverővel, amíg világosabb színű és krémes állagú lesz.

    A tojássárgáját addig verd, amíg szinte teljesen kifehéredik, így lesz a fagylalt szép krémes.

    3

    A meleg tejes keverékből egy merőkanálnyit adj hozzá a tojásos keverékhez folyamatos keverés mellett, hogy hőkiegyenlítést végezz.

    Ez a lépés kulcsfontosságú ahhoz, hogy a tojás ne rántódjon meg a forró tejben. Lassan és folyamatosan keverd!

    4

    Az előzőleg felmelegített tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba a többi tejhez, majd alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett főzd addig, amíg a krém besűrűsödik (kb. 5-7 perc). Ne hagyd forrni!

    A krém akkor van kész, ha bevonja a kanál hátát. Ha túl forró, a tojás kicsapódhat, ezért figyelj a hőmérsékletre!

    5

    Vedd le a tűzről, majd keverd bele a krémlikőrt. Hagyd teljesen kihűlni szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megfelelően lehűljön.

    A hűtési idő alatt a fagylalt alapja tovább sűrűsödik és az ízek jobban összeérnek. Ne hagyd ki ezt a lépést!

    6

    Ha van fagylaltgéped, öntsd bele a keveréket, és a gyártói utasítás szerint készítsd el a fagylaltot. Ha nincs, tedd a keveréket egy mély tálba a fagyasztóba, és félóránként keverd át egy villával.

    A fagylaltgép használata biztosítja a legkrémesebb végeredményt. Ha kézzel készíted, a félóránkénti keverés segít megelőzni a jégkristályok kialakulását.

    7

    A fagylaltot tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten pihenni, hogy könnyebben kanalazható legyen. Díszítheted fahéjjal és csokoládéreszelékkel.

    A tálalás előtt állni hagyás megkönnyíti a kanalazást és intenzívebbé teszi az ízeket.