Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és megkönnyíti a kivételt. Ha nincs sütőpapír, alaposan vajazd ki és lisztezd meg a formát.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a fahéjat.
A sütőport és a fahéjat egyenletesen keverd el a liszttel, hogy a torta egyenletesen keljen meg és ízes legyen.
A vajat és a cukrot keverd habosra, majd add hozzá a tojásokat egyenként, alaposan elkeverve minden hozzáadás után.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A tojásokat egyenként add hozzá, hogy a tészta ne csapódjon ki.
Add hozzá a vaníliakivonatot és a tejet, majd fokozatosan keverd hozzá a száraz hozzávalókat.
A tejet lassan adagold, hogy a tészta ne legyen túl híg. A száraz hozzávalókat óvatosan keverd bele, hogy ne dolgozd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz.
Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 30-35 percig, amíg aranybarnára sül. Hagyd a formában hűlni 10 percig, majd vedd ki és hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőfüggő, ezért tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta átsült-e. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával. A formában hagyd hűlni, hogy ne törjön össze.
A krémhez keverd össze a mascarponét, a tejszínt és a porcukrot, amíg könnyű, habos állagot nem kapsz.
A mascarpone és a tejszín legyen hideg, így könnyebben felverhető. Ne keverd túl a krémet, mert kicsapódhat.
Vágd a tortát vízszintesen két rétegre. Kend meg az alsó réteget a krém felével, majd helyezd rá a másik réteget, és vond be a torta tetejét és oldalát a maradék krémmel.
Használj éles, recés kést a torta vágásához, hogy egyenletes rétegeket kapj. A krémet egyenletesen oszlasd el a tortán.
Díszítsd a tortát fahéjjal megszórva, és tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy összeérjenek az ízek.
A hűtés segít, hogy a krém megdermedjen és a torta könnyebben szeletelhető legyen. A fahéjjal való díszítés előtt szitáld át a fahéjat, hogy ne legyenek benne csomók.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.