Fahéjas krémtorta szeletelve tálalva

Fahéjas krémtorta

A Fahéjas krémtorta egy igazi ünnepi különlegesség, amelyet a fahéj melegsége és a mascarpone krémessége tesz igazán különlegessé. Ez a desszert tökéletes választás karácsonyra vagy bármilyen családi ünnepségre, hiszen az ízek harmóniája és a torta elegáns megjelenése garantáltan elnyeri mindenki tetszését. Az elkészítése egyszerű, mégis látványos eredményt nyújt, amelyet porcukorral megszórva vagy fahéjrudakkal díszítve még különlegesebbé tehetsz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
150 g Cukor
100 g Vaj
3 db Tojás
1 tk. Sütőpor
2 tk. Fahéj
1 tk. Vaníliakivonat
100 ml Tej
200 ml Tejszín
250 g Mascarpone
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és megkönnyíti a kivételt. Ha nincs sütőpapír, alaposan vajazd ki és lisztezd meg a formát.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a fahéjat.

    A sütőport és a fahéjat egyenletesen keverd el a liszttel, hogy a torta egyenletesen keljen meg és ízes legyen.

    3

    A vajat és a cukrot keverd habosra, majd add hozzá a tojásokat egyenként, alaposan elkeverve minden hozzáadás után.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A tojásokat egyenként add hozzá, hogy a tészta ne csapódjon ki.

    4

    Add hozzá a vaníliakivonatot és a tejet, majd fokozatosan keverd hozzá a száraz hozzávalókat.

    A tejet lassan adagold, hogy a tészta ne legyen túl híg. A száraz hozzávalókat óvatosan keverd bele, hogy ne dolgozd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz.

    5

    Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 30-35 percig, amíg aranybarnára sül. Hagyd a formában hűlni 10 percig, majd vedd ki és hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta átsült-e. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával. A formában hagyd hűlni, hogy ne törjön össze.

    6

    A krémhez keverd össze a mascarponét, a tejszínt és a porcukrot, amíg könnyű, habos állagot nem kapsz.

    A mascarpone és a tejszín legyen hideg, így könnyebben felverhető. Ne keverd túl a krémet, mert kicsapódhat.

    7

    Vágd a tortát vízszintesen két rétegre. Kend meg az alsó réteget a krém felével, majd helyezd rá a másik réteget, és vond be a torta tetejét és oldalát a maradék krémmel.

    Használj éles, recés kést a torta vágásához, hogy egyenletes rétegeket kapj. A krémet egyenletesen oszlasd el a tortán.

    8

    Díszítsd a tortát fahéjjal megszórva, és tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy összeérjenek az ízek.

    A hűtés segít, hogy a krém megdermedjen és a torta könnyebben szeletelhető legyen. A fahéjjal való díszítés előtt szitáld át a fahéjat, hogy ne legyenek benne csomók.