Öntsd az almalevet egy közepes lábasba, és kezdd el közepes lángon melegíteni.
Érdemes jó minőségű, 100%-os almalevet használni a legjobb íz eléréséhez.
Add hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget és keverd össze.
A fahéjrudat érdemes kicsit megtörni, hogy jobban kiadja az aromáját.
Lassú tűzön főzd a cidert 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ne forrald fel, mert a forralás során az ízek egy része elillanhat.
Vedd le a tűzről, keverd hozzá a mézet és a vaníliakivonatot, majd alaposan dolgozd össze.
A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.
Öntsd bele a mandulatejet, majd keverd el, hogy krémesebb állagot kapjon.
Ha nincs mandulatejed, használhatsz más növényi tejet is, például zabtejet vagy szójatejet, de az íze más lesz.
Szűrd le a cidert egy finom szűrőn keresztül, hogy eltávolítsd a fűszereket.
A szűrés során a fűszerekből még ki tudsz nyomni egy kis levet, hogy még intenzívebb legyen az íz.
Öntsd poharakba, szórd meg a tetejét pirított mandulaszeletekkel, és azonnal tálald melegen.
A mandulaszeleteket előre is megpiríthatod, így gyorsabban elkészül a tálalás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.