Fahéjas-mandulás latte tálalva

Fahéjas-mandulás latte

A latte az egyik legnépszerűbb tejalapú kávéital világszerte, amely az olasz kávékultúrából ered. A fahéj és a mandula hozzáadása különleges és gazdag ízvilágot kölcsönöz ennek a klasszikus italnak. A mandulatej könnyű és enyhén édes íze tökéletesen harmonizál a fahéj fűszeres aromájával. Ez a latte különösen ideális hideg téli napokon vagy egy pihentető délutáni szünethez. Készítsd el ezt az otthon is könnyen elkészíthető különlegességet, és élvezd a kávézás egy új, kényeztető dimenzióját!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
50 ml Espresso
200 ml Mandulatej
1 tk. Őrölt fahéj
1 ek. Méz
5 g Mandulaforgács

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzz egy adag erős eszpresszót, majd tedd félre egy rövid időre.

    Ha nincs eszpresszógéped, használhatsz erősre főzött kávét is.

    2

    Melegítsd fel a mandulatejet egy kisebb lábosban közepes lángon, de ne forrald fel.

    A mandulatej könnyen leéghet, ezért figyelj rá, és időnként keverd meg.

    3

    Add hozzá a mézet és az őrölt fahéjat a mandulatejhez, majd alaposan keverd el.

    Az őrölt fahéj helyett használhatsz fahéjrudat is, amit a melegítés során áztatsz a tejben, majd eltávolítasz.

    4

    Használj tejhabosítót vagy kézi habverőt, hogy a mandulatej könnyed és habos állagot kapjon.

    A mandulatej nehezebben habosodik, mint a tehéntej, de türelemmel szép habot lehet készíteni.

    5

    Öntsd az eszpresszót egy nagy bögrébe, majd lassan öntsd rá a habosított fahéjas mandulatejet.

    Ha szép rétegeket szeretnél, lassan öntsd a tejet a kávéra.

    6

    Díszítsd a latte tetejét mandulaforgáccsal és egy csipetnyi őrölt fahéjjal.

    A díszítéshez használhatsz kakaóport vagy csokoládéforgácsot is.

    7

    Azonnal fogyaszd, hogy a latte meleg és krémes maradjon.

    A latte mellé kínálhatsz egy kis kekszet vagy süteményt.