Fahéjas-mentás latte kávéital fahéjrúddal és mentával díszítve

Fahéjas-mentás latte

A fahéjas-mentás latte egy különleges kávéital, amely a menta frissességét és a fahéj melegítő hatását ötvözi. Ez az ital tökéletes választás egy hideg reggelre vagy egy délutáni kényeztetésre. Egyszerűen elkészíthető, és garantáltan lenyűgözi azokat, akik valami új és különleges ízélményt keresnek. Próbáld ki, és hozd el az otthonodba a különleges kávéitalok világát!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
50 ml Főzött kávé (espresso)
200 ml Tej (növényi tej is használható)
5 db Friss menta levelek
1 tk. Fahéjpor
1 ek. Méz (opcionális)
2 ek. Tejszínhab (díszítéshez, opcionális)
1 db Fahéjrúd (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készíts egy adag eszpresszót, és tedd félre hűlni. TIPP: Ha nincs eszpresszó géped, erős kávéval is helyettesítheted.

    A kávé minősége nagyban befolyásolja a végeredményt, válassz jó minőségű kávét.

    2

    Melegítsd fel a tejet közepes lángon, majd add hozzá a friss menta leveleket és a fahéjport. Keverd össze alaposan, és hagyd a mentát kissé átpárolódni.

    Ne forrald a tejet, mert elveszítheti a habos állagát. A mentát ne főzd sokáig, mert keserűvé válhat.

    3

    Keverd hozzá a mézet, ha édesíteni szeretnéd az italt, és győződj meg róla, hogy teljesen feloldódott.

    A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.

    4

    Szűrd le a mentás tejet, hogy a levelek ne kerüljenek az italba, majd öntsd egy magas pohárba.

    A szűréshez használhatsz finom szűrőt vagy gézlapot.

    5

    Lassan töltsd hozzá a kávét, hogy szép rétegeket kapj az italban.

    A rétegek szebbek lesznek, ha a kávét egy kanál hátán keresztül öntöd a tej tetejére.

    6

    Díszítsd az italt tejszínhabbal, egy fahéjrúddal és egy menta levéllel. Tálald azonnal, és élvezd a különleges ízvilágot.

    A tejszínhabot közvetlenül tálalás előtt fújd az italra, hogy ne essen össze.