Készíts egy adag eszpresszót, és tedd félre hűlni. TIPP: Ha nincs eszpresszó géped, erős kávéval is helyettesítheted.
A kávé minősége nagyban befolyásolja a végeredményt, válassz jó minőségű kávét.
Melegítsd fel a tejet közepes lángon, majd add hozzá a friss menta leveleket és a fahéjport. Keverd össze alaposan, és hagyd a mentát kissé átpárolódni.
Ne forrald a tejet, mert elveszítheti a habos állagát. A mentát ne főzd sokáig, mert keserűvé válhat.
Keverd hozzá a mézet, ha édesíteni szeretnéd az italt, és győződj meg róla, hogy teljesen feloldódott.
A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.
Szűrd le a mentás tejet, hogy a levelek ne kerüljenek az italba, majd öntsd egy magas pohárba.
A szűréshez használhatsz finom szűrőt vagy gézlapot.
Lassan töltsd hozzá a kávét, hogy szép rétegeket kapj az italban.
A rétegek szebbek lesznek, ha a kávét egy kanál hátán keresztül öntöd a tej tetejére.
Díszítsd az italt tejszínhabbal, egy fahéjrúddal és egy menta levéllel. Tálald azonnal, és élvezd a különleges ízvilágot.
A tejszínhabot közvetlenül tálalás előtt fújd az italra, hogy ne essen össze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.