Fahéjas piskóta szeletekre vágva tálalva

Fahéjas piskóta

A fahéjas piskóta az egyik legegyszerűbb, mégis legfinomabb házi sütemény, amelyet könnyű elkészíteni, és mindig nagy sikert arat. Az illatos fahéj és a puha piskóta tökéletes harmóniát alkot, így ideális választás családi összejövetelekre vagy egy hideg téli délutánra egy csésze tea mellé.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Finomliszt
150 g Kristálycukor
4 db Tojás
1 cs. Sütőpor
2 tk. Őrölt fahéj
100 ml Tej
100 g Vaj
1 tk. Vaníliakivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a piskóta leragadjon, és könnyen kiemelhető legyen a tepsiből.

    2

    Egy nagy tálban verd fel a tojásokat a cukorral, amíg habos és világos színű lesz.

    A tojásokat a cukorral legalább 5-7 percig verd, hogy a piskóta könnyű és levegős legyen.

    3

    Add hozzá a vaníliakivonatot, a tejet és az olvasztott vajat, majd keverd simára.

    A vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat.

    4

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót.

    A sütőpor egyenletes eloszlása érdekében érdemes a száraz hozzávalókat alaposan összekeverni.

    5

    Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és óvatosan keverd össze, hogy sima tésztát kapj.

    A száraz és nedves hozzávalókat óvatosan forgasd össze, hogy a tészta ne essen össze.

    6

    Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, és simítsd el a tetejét egy spatulával.

    A tésztát egyenletesen oszlasd el a tepsiben, hogy a piskóta mindenhol egyformán süljön meg.

    7

    Süsd a piskótát 25-30 percig, vagy amíg egy beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.

    A sütő ajtaját ne nyisd ki a sütés első 20 percében, mert a piskóta összeeshet.

    8

    Hagyd teljesen kihűlni, majd porcukorral szórd meg, és szeleteld fel tálalás előtt.

    A teljesen kihűlt piskótát könnyebb szeletelni.