Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a piskóta leragadjon, és könnyen kiemelhető legyen a tepsiből.
Egy nagy tálban verd fel a tojásokat a cukorral, amíg habos és világos színű lesz.
A tojásokat a cukorral legalább 5-7 percig verd, hogy a piskóta könnyű és levegős legyen.
Add hozzá a vaníliakivonatot, a tejet és az olvasztott vajat, majd keverd simára.
A vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót.
A sütőpor egyenletes eloszlása érdekében érdemes a száraz hozzávalókat alaposan összekeverni.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és óvatosan keverd össze, hogy sima tésztát kapj.
A száraz és nedves hozzávalókat óvatosan forgasd össze, hogy a tészta ne essen össze.
Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, és simítsd el a tetejét egy spatulával.
A tésztát egyenletesen oszlasd el a tepsiben, hogy a piskóta mindenhol egyformán süljön meg.
Süsd a piskótát 25-30 percig, vagy amíg egy beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
A sütő ajtaját ne nyisd ki a sütés első 20 percében, mert a piskóta összeeshet.
Hagyd teljesen kihűlni, majd porcukorral szórd meg, és szeleteld fel tálalás előtt.
A teljesen kihűlt piskótát könnyebb szeletelni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.