Készítsd elő a hozzávalókat: a mandulalisztet és a porcukrot egy tálban keverd össze. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a cukrot, amíg fényes habot nem kapsz.
A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók. A tojásfehérjék legyenek szobahőmérsékletűek, így könnyebben felverődnek.
A tojásfehérjéhez fokozatosan keverd hozzá a mandulalisztes keveréket és a fahéjat. Ügyelj arra, hogy a massza ne legyen túl kemény, hanem lágy, de nem folyós.
A keverést óvatosan, alulról felfelé végezd, hogy a hab ne törjön össze. A massza állaga akkor jó, ha lassan, szalagszerűen folyik le a spatuláról.
Egy sütőpapíros tepsire nyomj kis adagokat a masszából, majd hagyd pihenni 20-30 percig, hogy a felületük megszáradjon.
A macaronokat egyforma méretűre nyomd, hogy egyenletesen süljenek. A pihentetés nagyon fontos, mert így alakul ki a macaronok jellegzetes "lába" sütés közben.
Előmelegített sütőben, 150°C-on, 12-15 percig süsd a macaronokat, amíg a tetejük enyhén ropogós, de a belsejük még puha marad.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a macaronokra. Ha a tetejük elkezd barnulni, vedd ki őket a sütőből.
Míg a macaronok sülnek, készítsd el a rumos vajas krémet: a vajat és a barna cukrot keverd össze, majd adj hozzá tejszínt és rumot. Addig keverd, amíg a krém sima és sűrű lesz.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A rumot ízlés szerint adagold.
Amikor a macaronok kihűltek, egy evőkanálnyi krémet helyezz egy darabra, majd helyezd rá egy másik macaronot, hogy szendvicset alkoss.
A macaronokat óvatosan kezeld, mert könnyen törnek. A krémet egyenletesen oszlasd el a macaronok között.
Tálald a macaronokat egy szép tálon, és hagyd, hogy a krém egy kicsit megdermedjen. Élvezd!
A macaronokat légmentesen záródó dobozban tárold a hűtőben. Tálalás előtt vedd ki őket a hűtőből, hogy a krém kissé megpuhuljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.