Fahéjas-szedres turmix pohárban

Fahéjas-szedres turmix

A fahéjas-szedres turmix egy igazi ízbomba, amely a fűszeres és gyümölcsös ízek harmonikus kombinációját kínálja. A friss szeder antioxidánsokban gazdag, míg a fahéj melegítő fűszeressége tökéletes kiegészítője a krémes tej és joghurt alapnak. Ez a turmix ideális választás reggelire, edzés utáni frissítőként vagy egy könnyed délutáni energialöketként. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld ki egy csipet vaníliával vagy egy kis reszelt citromhéjjal, hogy extra frissességet adj az italhoz!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Friss szeder
1 db Banán
200 ml Tej
100 g Natúr joghurt
1 ek. Méz
1 tk. Őrölt fahéj
4 db Jégkocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A szedret mosd meg alaposan, és csepegtesd le.

    A szedret óvatosan mosd, mert könnyen megsérülhet.

    2

    A banánt hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra, hogy könnyebben turmixolható legyen.

    Ha nincs friss banánod, fagyasztott banánt is használhatsz, így még krémesebb lesz a turmix.

    3

    Egy turmixgépbe öntsd bele a tejet, a natúr joghurtot, majd add hozzá a szedret és a banánt.

    A tej és a joghurt arányát ízlés szerint változtathatod. Ha sűrűbb turmixot szeretnél, kevesebb tejet használj.

    4

    Tedd hozzá a mézet és az őrölt fahéjat, majd adj hozzá néhány jégkockát a hűsítő hatás érdekében.

    A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy steviát. A fahéj mennyiségét ízlés szerint állítsd be.

    5

    Turmixold az egészet 1-2 percig, amíg teljesen sima, krémes állagot nem kapsz.

    Ha a turmix túl sűrű, adj hozzá még egy kis tejet vagy joghurtot.

    6

    Öntsd ki poharakba, és díszítheted néhány egész szederrel vagy egy kis extra fahéjjal a tetején.

    A díszítéshez használhatsz mentalevelet is.

    7

    Azonnal fogyaszd, hogy élvezhesd a frissítő, fűszeres-gyümölcsös turmixot!

    A turmixot nem érdemes sokáig tárolni, mert az állaga és az íze is megváltozhat.