A szilvĂĄkat mosd meg, tĂĄvolĂtsd el a magokat, majd vĂĄgd kisebb darabokra Ă©s turmixgĂ©pben pĂŒrĂ©sĂtsd teljesen simĂĄra.
Ha a szilva nem elĂ©g Ă©des, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s mĂ©zet vagy juharszirupot a pĂŒrĂ©sĂtĂ©s sorĂĄn.
Egy közepes lĂĄbasban keverd össze a vizet, a cukrot Ă©s a fahĂ©jat, majd közepes lĂĄngon melegĂtsd, amĂg a cukor teljesen fel nem oldĂłdik. Ez körĂŒlbelĂŒl 5 percet vesz igĂ©nybe.
A cukor helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs Ă©desĂtĆszert is, pĂ©ldĂĄul xilitet vagy eritritet.
Hagyd a cukorszirupot kihƱlni, majd keverd hozzĂĄ a szilvapĂŒrĂ©t Ă©s a citromlevet.
A citromlĂ© segĂt megĆrizni a szilva szĂnĂ©t Ă©s fokozza az ĂzĂ©t.
Ăntsd a keverĂ©ket egy lapos edĂ©nybe, majd helyezd a fagyasztĂłba.
A lapos edĂ©ny biztosĂtja, hogy a sorbet egyenletesen fagyjon meg.
30 percenkĂ©nt egy villĂĄval kapargasd ĂĄt a sorbetet, hogy jĂ©gkristĂĄlyos ĂĄllagĂș legyen. IsmĂ©teld meg ezt a mƱveletet 3-4 alkalommal, amĂg teljesen meg nem dermed.
Ez a lépés elengedhetetlen a sima, jégkristålymentes sorbet eléréséhez.
TĂĄlalĂĄs elĆtt hagyd a sorbetet szobahĆmĂ©rsĂ©kleten 5 percig ĂĄllni, hogy könnyebben adagolhatĂł legyen. DĂszĂtsd friss mentalevĂ©llel Ă©s fahĂ©jjal megszĂłrt szilvaszeletekkel.
A tĂĄlalĂĄs elĆtt ĂĄllni hagyĂĄs megkönnyĂti a kanalazĂĄst Ă©s intenzĂvebbĂ© teszi az Ăzeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.