Mosd meg a szilvákat, távolítsd el a magokat, és vágd kis darabokra. Csepegtesd meg citromlével, hogy megőrizze színét és frissességét.
Ha a szilva nagyon érett, csökkentsd a cukor mennyiségét.
Egy tálban keverd össze a szilvát a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Hagyd állni néhány percig, hogy az ízek összeérjenek.
Egy kevés őrölt szegfűszeg is jól illik a szilvához.
A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett felületen, majd nyújtsd vékonyra.
Ügyelj rá, hogy a tészta ne szakadjon el nyújtás közben.
Szórj zsemlemorzsát a tészta közepére, hogy felszívja a szilva levét sütés közben. Egyenletesen oszd el a fahéjas szilvás tölteléket a tészta közepén.
A zsemlemorzsa helyett használhatsz aprított diót is.
Hajtsd rá a tészta széleit a töltelékre, majd fordítsd meg úgy, hogy az illesztés alul legyen. Kend meg a tetejét felvert tojással.
A tészta széleit alaposan nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és süsd a rétest 25-30 percig, amíg aranybarnára sül.
Sütés előtt szurkáld meg a tészta tetejét villával, hogy a gőz távozhasson.
Hagyd hűlni, mielőtt felszeleteled. Porcukorral meghintve tálald.
Vaníliafagylalttal is kínálhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.