Fahéjas szilvatorta tálalva porcukorral és fahéjjal

Fahéjas szilvatorta

A fahéjas szilvatorta a hűvösebb hónapok tökéletes desszertje, amely a szilva lédússágát és a fahéj melegségét ötvözi. Ez a torta nemcsak ízletes, hanem a sütőből áradó illata is meghitt hangulatot teremt. Ideális választás egy őszi teadélutánra vagy családi összejövetelre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
2600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
400 g Szilva
200 g Liszt
150 g Cukor
3 db Tojás
100 g Vaj
100 ml Tej
1 tk. Sütőpor
1.5 tk. Fahéj
20 g Porcukor (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral vagy vajazd ki és lisztezd meg.

    A sütőpapírral való kibélelés megkönnyíti a torta kivételét a formából. A kivajazás és lisztezés is hasonló célt szolgál.

    2

    Mosd meg és felezd meg a szilvákat, távolítsd el a magjukat.

    A szilvákat érdemes közvetlenül a felhasználás előtt megmosni, hogy ne ázzanak el.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a fahéjat.

    A sütőport és a fahéjat alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen oszlanak el a tésztában.

    4

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd egyenként add hozzá a tojásokat, és keverd simára.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el, hogy a tészta ne csapódjon ki.

    5

    Add hozzá a tejet a vajas keverékhez, majd fokozatosan dolgozd bele a száraz hozzávalókat, hogy sima tésztát kapj.

    A tejet lassan adagold, és a száraz hozzávalókat is fokozatosan keverd bele, hogy ne legyen csomós a tészta. Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz.

    6

    Öntsd a tésztát a tortaformába, és rendezd el a tetején a félbevágott szilvákat, vágott felükkel felfelé.

    A szilvákat szorosan egymás mellé rendezd, hogy a torta szépen nézzen ki és a szilva íze jól érvényesüljön.

    7

    Süsd a tortát 35-40 percig, vagy amíg a beleszúrt tű tisztán kijön. Hűtsd ki teljesen.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta átsült-e. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával. A tortát teljesen hűtsd ki, mielőtt szeleteled.

    8

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd egy csipetnyi fahéjjal a tetején az extra ízhatásért.

    A porcukrot szitáld át, hogy ne legyen csomós. A fahéjjal óvatosan bánj, mert intenzív íze van.