Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral vagy vajazd ki és lisztezd meg.
A sütőpapírral való kibélelés megkönnyíti a torta kivételét a formából. A kivajazás és lisztezés is hasonló célt szolgál.
Mosd meg és felezd meg a szilvákat, távolítsd el a magjukat.
A szilvákat érdemes közvetlenül a felhasználás előtt megmosni, hogy ne ázzanak el.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a fahéjat.
A sütőport és a fahéjat alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen oszlanak el a tésztában.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd egyenként add hozzá a tojásokat, és keverd simára.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el, hogy a tészta ne csapódjon ki.
Add hozzá a tejet a vajas keverékhez, majd fokozatosan dolgozd bele a száraz hozzávalókat, hogy sima tésztát kapj.
A tejet lassan adagold, és a száraz hozzávalókat is fokozatosan keverd bele, hogy ne legyen csomós a tészta. Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz.
Öntsd a tésztát a tortaformába, és rendezd el a tetején a félbevágott szilvákat, vágott felükkel felfelé.
A szilvákat szorosan egymás mellé rendezd, hogy a torta szépen nézzen ki és a szilva íze jól érvényesüljön.
Süsd a tortát 35-40 percig, vagy amíg a beleszúrt tű tisztán kijön. Hűtsd ki teljesen.
A sütési idő sütőfüggő, ezért tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta átsült-e. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával. A tortát teljesen hűtsd ki, mielőtt szeleteled.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd egy csipetnyi fahéjjal a tetején az extra ízhatásért.
A porcukrot szitáld át, hogy ne legyen csomós. A fahéjjal óvatosan bánj, mert intenzív íze van.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.