Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral vagy kend ki vajjal és liszttel.
A sütőpapírral való kibélelés biztosítja, hogy a torta könnyen kiemelhető legyen a formából.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a fahéjat. Ez biztosítja, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen oszoljanak el a tésztában.
Érdemes átszitálni a lisztet a sütőporral és a fahéjjal együtt, így elkerülhetjük a csomósodást és a tészta könnyebb lesz.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, amíg könnyű és krémes nem lesz.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. Addig keverjük, amíg a keverék világos és habos nem lesz.
Egyenként add hozzá a tojásokat a vajas-cukros keverékhez, jól elkeverve minden tojás után.
Ha a tojásokat túl gyorsan adjuk hozzá, a tészta kicsapódhat. Ha ez megtörténik, adjunk hozzá egy kevés lisztet.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat, majd öntsd bele a tejet, hogy a tészta lágy és könnyen keverhető legyen.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva adagoljuk, hogy a tészta ne legyen csomós.
Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 30-35 percig, vagy amíg a beleszúrt tű tisztán ki nem jön.
A sütési idő sütőnként változhat, ezért figyeljük a tortát. Ha a teteje túlságosan barnul, takarjuk le alufóliával.
Amíg a torta sül, készítsd el a diós krémet: a tejszínt verd habbá, majd óvatosan keverd hozzá a porcukrot, a mézet és a darált diót.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen.
Hagyd a tortát teljesen kihűlni, majd vágd ketté és kend meg a diós krémmel. A tetejére is kenhetsz egy vékony réteget.
A tortát csak teljesen kihűlve vágjuk ketté, különben morzsolódni fog.
Díszítsd ízlés szerint extra darált dióval vagy egy csipetnyi fahéjjal. Hűtőben pihentesd 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A tortát kínálhatod tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal is. A hűtés segít abban, hogy a krém megszilárduljon és a torta könnyebben szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.