Fahéjas-vaníliás latte bögrében

Fahéjas-vaníliás latte

A latte az olasz kávékultúra egyik legkedveltebb itala, amely a tej és az espresso harmonikus egyensúlyán alapul. A fahéj és a vanília hozzáadása egy különleges, melegítő ízvilágot eredményez, amely tökéletes választás hűvösebb napokra. Ez az ital nemcsak ízében, hanem illatában is kellemes élményt nyújt, hiszen a fahéj és a vanília természetes aromája azonnal megnyugtató hatású. Tipp: ha még gazdagabb ízélményre vágysz, próbáld ki egy kevés szerecsendióval vagy kardamommal is!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
1 csésze Espresso
250 ml Tej
1 tk. Vaníliakivonat
1 ek. Méz
1 csipet Fahéj
2 ek. Tejszínhab
1 db Fahéjrúd

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzz egy csésze espressót, és tedd félre.

    Ha nincs otthon eszpresszógéped, használhatsz erős feketekávét is. A lényeg, hogy a kávé erős és koncentrált legyen.

    2

    Melegítsd fel a tejet egy kis lábasban, de ne hagyd forrni.

    A tej ne forrjon fel, mert akkor elveszíti édességét és habzóképességét. Ideális hőmérséklet a tejnek kb. 60-70°C.

    3

    Add hozzá a vaníliakivonatot, a mézet és egy csipet fahéjat, majd alaposan keverd össze.

    A vaníliakivonat helyett használhatsz vaníliarudat is. Ebben az esetben kapard ki a vaníliarúd belsejét, és azt add a tejhez. A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Cukorral is helyettesítheted.

    4

    Használj tejhabosítót vagy kézi habverőt, hogy a tej habos és krémes legyen.

    A legjobb eredmény érdekében használj zsíros tejet (3,5%). Ha nincs tejhabosítód, egy kézi habverővel is készíthetsz habot, de ez több időt vesz igénybe.

    5

    Öntsd a habos tejet egy bögrébe, majd óvatosan csorgasd hozzá az espressót, hogy réteges hatást érj el.

    Ha nem szeretnél réteges hatást, egyszerűen keverd össze a tejet és az eszpresszót.

    6

    Díszítsd tejszínhabbal, és szórd meg egy kevés fahéjjal.

    A tejszínhab elhagyható, vagy helyettesíthető növényi tejszínhabbal.

    7

    Helyezz egy fahéjrudat a tetejére, és azonnal tálald.

    A fahéjrúd nem csak díszítésként szolgál, hanem fokozza a latte ízét is.