Főzz egy csésze espressót, és tedd félre.
Ha nincs otthon eszpresszógéped, használhatsz erős feketekávét is. A lényeg, hogy a kávé erős és koncentrált legyen.
Melegítsd fel a tejet egy kis lábasban, de ne hagyd forrni.
A tej ne forrjon fel, mert akkor elveszíti édességét és habzóképességét. Ideális hőmérséklet a tejnek kb. 60-70°C.
Add hozzá a vaníliakivonatot, a mézet és egy csipet fahéjat, majd alaposan keverd össze.
A vaníliakivonat helyett használhatsz vaníliarudat is. Ebben az esetben kapard ki a vaníliarúd belsejét, és azt add a tejhez. A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Cukorral is helyettesítheted.
Használj tejhabosítót vagy kézi habverőt, hogy a tej habos és krémes legyen.
A legjobb eredmény érdekében használj zsíros tejet (3,5%). Ha nincs tejhabosítód, egy kézi habverővel is készíthetsz habot, de ez több időt vesz igénybe.
Öntsd a habos tejet egy bögrébe, majd óvatosan csorgasd hozzá az espressót, hogy réteges hatást érj el.
Ha nem szeretnél réteges hatást, egyszerűen keverd össze a tejet és az eszpresszót.
Díszítsd tejszínhabbal, és szórd meg egy kevés fahéjjal.
A tejszínhab elhagyható, vagy helyettesíthető növényi tejszínhabbal.
Helyezz egy fahéjrudat a tetejére, és azonnal tálald.
A fahéjrúd nem csak díszítésként szolgál, hanem fokozza a latte ízét is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.