A csicseriborsó lisztet keverd el egy tálban a vízzel, hogy sima, csomómentes masszát kapj. Add hozzá az olívaolajat, sót és borsot.
A víz hozzáadása fokozatosan történjen, hogy elkerüld a csomósodást.
A fokhagymát finomra vágd, és egy serpenyőben hevítsd fel 1 evőkanál olívaolajat. Pirítsd meg benne a fokhagymát, amíg illatos nem lesz.
A fokhagymát alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg, így megőrzi a finom ízét.
A chorizót vágd fel apró darabokra, majd add hozzá a fokhagymához, és pirítsd 5-7 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
A chorizó darabjait ne túl kicsire vágd, hogy jól érezhető maradjon az íze.
A chorizós keveréket add hozzá a csicseriborsó lisztes masszához, és jól keverd össze.
Ha szeretnéd, egy kis pirospaprikát is adhatunk hozzá, hogy színt és plusz ízt adjon.
Egy piteformát kenj ki olívaolajjal, és öntsd bele a masszát. Süsd előmelegített 180°C-os sütőben 30-35 percig, amíg a fainá szép aranybarna és ropogós lesz.
Figyeld a fainát a sütés közben, hogy ne égjen meg, de ne is maradjon nyers a közepe.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel. Tálald melegen, friss salátával vagy egy szelet kenyérrel.
A friss petrezselyem mellett friss citromlevet is csepegtethetsz a fainára, hogy még frissebb ízt kapjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.