Fainá chorizóval tálalva, friss petrezselyemmel

Fainá chorizóval

A fainá egy tradicionális latin-amerikai étel, amely csicseriborsó lisztből készül. Eredetileg Argentínában és Uruguayban terjedt el, ahol gyakran fogyasztják pazar fűszerekkel és húsokkal. A chorizóval készült változat különleges ízt ad az ételnek, miközben a csicseriborsó liszt könnyű textúrája remekül kiegészíti a fűszeres kolbászt. A fainá tökéletes étel, ha gyorsan szeretnél egy finom, mégis tápláló vacsorát készíteni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Csicseriborsó liszt
500 ml Víz
3 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
100 g Chorizó
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsó lisztet keverd el egy tálban a vízzel, hogy sima, csomómentes masszát kapj. Add hozzá az olívaolajat, sót és borsot.

    A víz hozzáadása fokozatosan történjen, hogy elkerüld a csomósodást.

    2

    A fokhagymát finomra vágd, és egy serpenyőben hevítsd fel 1 evőkanál olívaolajat. Pirítsd meg benne a fokhagymát, amíg illatos nem lesz.

    A fokhagymát alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg, így megőrzi a finom ízét.

    3

    A chorizót vágd fel apró darabokra, majd add hozzá a fokhagymához, és pirítsd 5-7 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

    A chorizó darabjait ne túl kicsire vágd, hogy jól érezhető maradjon az íze.

    4

    A chorizós keveréket add hozzá a csicseriborsó lisztes masszához, és jól keverd össze.

    Ha szeretnéd, egy kis pirospaprikát is adhatunk hozzá, hogy színt és plusz ízt adjon.

    5

    Egy piteformát kenj ki olívaolajjal, és öntsd bele a masszát. Süsd előmelegített 180°C-os sütőben 30-35 percig, amíg a fainá szép aranybarna és ropogós lesz.

    Figyeld a fainát a sütés közben, hogy ne égjen meg, de ne is maradjon nyers a közepe.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel. Tálald melegen, friss salátával vagy egy szelet kenyérrel.

    A friss petrezselyem mellett friss citromlevet is csepegtethetsz a fainára, hogy még frissebb ízt kapjon.