Fainá fokhagymával, friss petrezselyemmel díszítve

Fainá fokhagymával

A Fainá egy hagyományos étel, amely Dél-Amerikából származik, különösen Argentinában és Uruguayban ismert. Az étel alapja a csicseriborsó liszt, amely egy könnyű és ízletes alternatívát kínál a hagyományos lisztből készült palacsintáknál. Az ételek fűszerezése és a fokhagyma hozzáadása friss, gazdag ízvilágot biztosít. A fainá a mediterrán konyhában népszerű, és különösen vegetáriánusok és gluténérzékenyek számára ideális választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Csicseriborsó liszt
250 ml Víz
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
1 ek. Friss citromlé
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsó lisztet és a vizet egy tálban jól keverd össze, hogy sima tésztát kapj. Hagyj egy kis pihenőidőt, hogy a liszt felszívja a vizet.

    A csicseriborsó liszt gyorsan megszívja a vizet, ezért ügyelj arra, hogy ne legyen túl híg a tészta. Ha szükséges, adj még egy kevés vizet.

    2

    A fokhagymát zúzd össze és add hozzá a tésztához. Keverd jól össze, hogy a fokhagyma egyenletesen eloszoljon a masszában.

    A fokhagyma mennyiségét ízlés szerint módosíthatod. Ha erősebb fokhagymás ízre vágysz, nyugodtan adj hozzá többet.

    3

    Add hozzá a sót és a borsot, majd keverd jól össze. A fainá tésztája nem lesz túl sűrű, inkább egy palacsinta tésztájára hasonlít.

    Ha szereted a pikáns ízeket, egy kis chili pirospaprikát is adhatunk hozzá.

    4

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és önts bele egy evőkanál olívaolajat. Amikor az olaj felmelegedett, öntsd a tésztát a serpenyőbe, és süsd mindkét oldalát aranybarnára. Ez kb. 3-4 percet vesz igénybe minden oldalon.

    Használj megfelelő méretű serpenyőt, hogy könnyen meg tudjad fordítani a fainá-t. Ha túl kicsi a serpenyő, nehezebb lesz.

    5

    Amikor a fainá mindkét oldalán aranybarna és ropogós, tedd félre, és tálald melegen. Szórd meg friss petrezselyemmel és locsold meg citromlével.

    A citromlé frissességet ad az ételnek, és kiemeli a fokhagyma ízét.