Falukorv és édesburgonya mustáros krémmel tálalva

Falukorv édesburgonyával és mustáros krémmel

A falukorv és édesburgonya egy igazi magyar klasszikus, ami az ízek harmóniájával a legegyszerűbb étkezéseket is különlegessé teszi. Az édesburgonya édeskés íze és a ropogós falukorva tökéletes párost alkot, amit a krémes mustáros szósz egészít ki. A mustár és a méz egy olyan édes-savanyú kombinációt alkotnak, ami tökéletesen kiegészíti az ételt. A mustáros krém könnyedén készíthető el otthon, és minden falatot még finomabbá varázsol.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Falukorv
800 g Édesburgonya
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Mustár
100 g Tejföl
1 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az édesburgonyát hámozd meg, és vágd kb. 1-2 cm-es kockákra. Tedd a kockákat egy tálba, locsold meg olívaolajjal, sózd meg és borsozd.

    Az édesburgonyát igyekezz egyenletesen vágni, hogy az összes kocka egyszerre sülhessen meg.

    2

    A falukorvát szeleteld fel kb. 1 cm vastagságú darabokra. Ha szeretnéd, egy kis olívaolajat önthetsz a sütéshez.

    Ha a falukorvát egyenletesen sütöd, akkor minden falat ropogós és finom lesz.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Tedd a felkockázott édesburgonyát és a felvágott falukorvát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd 20-25 percig, amíg a burgonya megpuhul és a falukorva megpirul.

    Ha ropogósabbra szeretnéd a falukorvát, időnként fordítsd meg a szeleteket a sütés közben.

    4

    Amíg sülnek, készítsd el a mustáros krémet: egy tálban keverd össze a mustárt, a tejfölt és a mézet. Ízesítsd sóval és borssal.

    A méz lágyítja a mustár fanyarságát, és egy kellemes édes ízt ad a krémnek.

    5

    Ha a falukorva és az édesburgonya megsült, tálald őket egy tányérra, és kanalazd rá a mustáros krémet. Tálalás előtt egy kis friss borsot is szórhatsz rá.

    A friss bors még ízesebbé teszi az ételt, de vigyázz, ne tegyél rá túl sokat.