Az édesburgonyát hámozd meg, és vágd kb. 1-2 cm-es kockákra. Tedd a kockákat egy tálba, locsold meg olívaolajjal, sózd meg és borsozd.
Az édesburgonyát igyekezz egyenletesen vágni, hogy az összes kocka egyszerre sülhessen meg.
A falukorvát szeleteld fel kb. 1 cm vastagságú darabokra. Ha szeretnéd, egy kis olívaolajat önthetsz a sütéshez.
Ha a falukorvát egyenletesen sütöd, akkor minden falat ropogós és finom lesz.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Tedd a felkockázott édesburgonyát és a felvágott falukorvát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd 20-25 percig, amíg a burgonya megpuhul és a falukorva megpirul.
Ha ropogósabbra szeretnéd a falukorvát, időnként fordítsd meg a szeleteket a sütés közben.
Amíg sülnek, készítsd el a mustáros krémet: egy tálban keverd össze a mustárt, a tejfölt és a mézet. Ízesítsd sóval és borssal.
A méz lágyítja a mustár fanyarságát, és egy kellemes édes ízt ad a krémnek.
Ha a falukorva és az édesburgonya megsült, tálald őket egy tányérra, és kanalazd rá a mustáros krémet. Tálalás előtt egy kis friss borsot is szórhatsz rá.
A friss bors még ízesebbé teszi az ételt, de vigyázz, ne tegyél rá túl sokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.