A farrot áztasd hideg vízbe legalább 1 órára, majd főzd meg bő, sós vízben 25-30 perc alatt, amíg haraphatóra puhul. Ezután szűrd le, öblítsd át hideg vízzel és hagyd kihűlni.
A farro ne legyen túlfőzve – az ideális állag rugalmas, de nem kemény.
A kelbimbót tisztítsd meg, vágd félbe, majd keverd össze 2 ek. olívaolajjal, sóval, borssal és reszelt fokhagymával. Terítsd sütőpapíros tepsire, és süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, míg megpuhul és karamellizálódik.
Ha a külső levelek túl sötétednek, de a belseje még nem sült meg, takard le alufóliával a sütés végére.
A megsült kelbimbóra locsold rá a balzsamecetet, és keverd össze, hogy minden darabot bevonjon. Hagyj időt, hogy kissé beszívódjon.
A balzsamecet selymes savassága tökéletesen kiemeli a kelbimbó édes, sült ízét – ne hagyd ki ezt a lépést!
A farrot egy nagy tálba tedd, add hozzá a sült, balzsamecetes kelbimbót, majd keverd össze óvatosan, hogy a kelbimbó ne törjön szét.
Használj spatulát, ne fakanalat – így jobban megőrzi az étel esztétikus tálalását.
Szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel, és langyosan vagy szobahőmérsékleten tálald.
A petrezselyem élénk színt és friss aromát ad – közvetlenül tálalás előtt add hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.