A farrot áztasd be hideg vízbe legalább 1 órára. Ezután főzd bő, enyhén sós vízben 25-30 perc alatt puhára. Szűrd le, majd hagyd kihűlni.
A farro főzése közben időnként kóstold meg – akkor jó, ha még enyhén harapható marad, nem túl puha.
A koktélparadicsomokat vágd félbe, majd egy sütőtálba helyezve locsold meg 1.5 ek. olívaolajjal, szórd meg sóval, borssal és reszelt fokhagymával. 200°C-ra előmelegített sütőben süsd 20-25 percig, míg kissé megfonnyadnak és karamellizálódnak.
Ha szeretnéd fokozni az ízeket, adj egy csipet cukrot a paradicsomhoz sütés előtt – kiemeli az édességét.
A sült paradicsomot hagyd langyosra hűlni. A főtt farrot tedd egy nagy tálba, add hozzá a paradicsomot és a levét is, majd óvatosan keverd össze.
A sült paradicsom leve különösen ízes – semmiképp ne öntsd ki, keverd a farrohoz!
Add hozzá a mozzarellagolyókat és az apróra vágott friss bazsalikomot, majd locsold meg a maradék olívaolajjal és balzsamecettel.
A mozzarellát ne keverd túl erősen, mert könnyen széteshet – elegendő óvatosan beleforgatni a salátába.
A salátát hagyd állni 10 percet tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek. Frissen vagy szobahőmérsékleten fogyasztva a legfinomabb.
Tálalás előtt szórd meg még egy kevés friss bazsalikommal a tetejét a látványosabb megjelenésért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.