A farrot áztasd be hideg vízbe legalább 1 órára, majd főzd bő, sós vízben 25-30 perc alatt puhára. Ha kész, szűrd le és hagyd kihűlni.
Az áztatás lerövidíti a főzési időt és könnyebben emészthetővé teszi a gabonát.
A sárgarépát hámozd meg, majd vágd hosszanti hasábokra vagy vastagabb karikákra. Tedd egy tálba, locsold meg 1.5 ek. olívaolajjal, szórd meg köménymaggal, sóval, borssal, majd forgasd össze.
A köménymagot előtte száraz serpenyőben megpiríthatod, így még aromásabb lesz.
Terítsd a répát sütőpapíros tepsire, és süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg megpuhul és enyhén karamellizálódik.
Ne zsúfold túl a tepsit – ha kell, süsd két adagban, hogy szép pirult réteget kapjon a répa.
Közben készítsd el az öntetet: keverd össze a maradék olívaolajat, citromlevet, reszelt fokhagymát, csipet sót és borsot egy kis tálban.
A fokhagymát finomra reszeld, így egyenletesen eloszlik az öntetben és nem lesz túl domináns.
A főtt farrot keverd össze a sült répával, öntsd rá az öntetet, majd szórd meg finomra vágott petrezselyemmel. Tálald langyosan vagy szobahőmérsékleten.
Langyosan fogyasztva a legízletesebb, de hidegen is remek választás előre elkészítve munkahelyi ebédnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.