Farro tál sült tofu kockákkal, zöldségekkel és szezámmaggal megszórva

Farro sült tofuval és szezámmaggal

A farro egy ősi gabonaféle, amelyet már az ókori rómaiak is használtak, köszönhetően magas rost- és fehérjetartalmának. A mediterrán étrend részeként máig népszerű, főként saláták és meleg tálak alapjaként. A tofu ezzel szemben Ázsiából származik, több ezer éves múlttal rendelkezik, és vegetáriánusok körében világszerte elterjedt fehérjeforrás. Ebben a modern, nemzetközi ihletésű receptben a két alapanyag találkozik: a farro enyhén diós aromája tökéletesen kiegészíti a ropogósra sült tofu karakterét. A színes zöldségek és a szezámmag még tovább gazdagítják az ízeket és a textúrát. Technikai tipp: ne felejtsd el a tofut előzetesen lepréselni, hogy sütéskor kívül ropogós, belül puha maradjon. A konyha megtelik a sült tofu illatával, miközben a zöldségek ropogós frissessége harmonizál a tápláló gabonával – egy tökéletes egytálétel akár ebédre, akár vacsorára.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Farro (ősi búza)
300 g Tofu
100 g Kale (fodros kel)
1 db Kígyóuborka
1 db Sárgarépa
8 db Koktélparadicsom
2 ek. Szezámmag
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A farrot sós vízben főzd puhára kb. 25-30 perc alatt, majd szűrd le és tedd félre hűlni. Közben aprítsd fel a zöldségeket: a káposztát csíkozd, az uborkát és sárgarépát kockázd fel, a paradicsomot felezd el.

    A farro akkor jó, ha még kissé rágós marad – ne főzd túl, különben pépes lesz.

    2

    A tofut kockázd fel, és kend meg enyhén olívaolajjal. Tedd sütőpapíros tepsire, és süsd 200°C-on 20 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A tofu előzetes lepréselése segít eltávolítani a felesleges nedvességet, így ropogósabbra sül.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a főtt farrot, a feldarabolt zöldségeket és a megsült tofut. Add hozzá a szójaszószt és a szezámolajat, majd óvatosan forgasd össze.

    A hozzávalók ne legyenek forrók, különben a zöldségek megfonnyadnak – várd meg, míg kihűlnek!

    4

    Szórd meg a tetejét szezámmaggal, és díszítsd néhány friss zöldséggel a tálaláshoz.

    A szezámmagot akár szárazon is megpiríthatod előtte, hogy még aromásabb legyen.