A farrot sós vízben főzd puhára kb. 25-30 perc alatt, majd szűrd le és tedd félre hűlni. Közben aprítsd fel a zöldségeket: a káposztát csíkozd, az uborkát és sárgarépát kockázd fel, a paradicsomot felezd el.
A farro akkor jó, ha még kissé rágós marad – ne főzd túl, különben pépes lesz.
A tofut kockázd fel, és kend meg enyhén olívaolajjal. Tedd sütőpapíros tepsire, és süsd 200°C-on 20 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A tofu előzetes lepréselése segít eltávolítani a felesleges nedvességet, így ropogósabbra sül.
Egy nagy tálban keverd össze a főtt farrot, a feldarabolt zöldségeket és a megsült tofut. Add hozzá a szójaszószt és a szezámolajat, majd óvatosan forgasd össze.
A hozzávalók ne legyenek forrók, különben a zöldségek megfonnyadnak – várd meg, míg kihűlnek!
Szórd meg a tetejét szezámmaggal, és díszítsd néhány friss zöldséggel a tálaláshoz.
A szezámmagot akár szárazon is megpiríthatod előtte, hogy még aromásabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.