Fasolada spenóttal vagy kelkáposztával, friss zöldségekkel és fehér babbal

Fasolada spenóttal vagy kelkáposztával

A Fasolada egy hagyományos görög étel, amely egyszerű alapanyagokból, mint például fehér bab, paradicsom és olívaolaj készül. A mediterrán konyhában alapvető ételnek számít, és gyakran készítik zöldségekkel, mint spenót vagy kelkáposzta, hogy még gazdagabbá tegyék az ízeket. A Fasolada melegítő, tápláló étel, amely tökéletes választás egy hideg téli napon, és egy igazi klasszikus a mediterrán dietában.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 15 perc
Teljes 1 óra 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Fehér bab
200 g Spenót vagy kelkáposzta
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
200 g Paradicsom püré
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Bors
1 tk. Oregano

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér babot áztasd be vízbe legalább 4 órára, de ha időd engedi, akkor egész éjszakára. Ha már előre főzött babot használsz, akkor ezt a lépést kihagyhatod.

    A babot mindig jól öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és a levegőn megpuhult szennyeződéseket.

    2

    A hagymát és a fokhagymát hámozd meg, és apróra vágd. A sárgarépát tisztítsd meg, és karikázd fel.

    A hagymát és fokhagymát pirítsd meg, hogy gazdag ízt adjon a levesnek.

    3

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát. Ha a hagyma üvegesedni kezd, add hozzá a sárgarépát, és keverd össze.

    A sárgarépa szép színt ad a levesnek, és segít kiegyensúlyozni az ízeket.

    4

    Add hozzá a paradicsom pürét, az oregánót, a sót és a borsot, majd jól keverd el. Ezt a keveréket hagyd egy-két percig főni.

    Az oregánó friss, mediterrán ízt ad a levesnek, és tökéletesen illik a paradicsomhoz.

    5

    Öntsd fel vízzel, és add hozzá az előzőleg beáztatott babot. Hozd felforrni, majd vedd le a hőt alacsonyra, és főzd legalább 1 órán át, amíg a bab megpuhul.

    Ha előfőzött babot használsz, akkor a főzési időt csökkentheted, csak a zöldségekkel kell főzni.

    6

    Miután a bab megfőtt, add hozzá a friss spenótot vagy kelkáposztát, és főzd tovább 5-10 percig, amíg a zöldség megpuhul.

    A spenót gyorsan megfő, míg a kelkáposztát egy kicsit tovább kell főzni, hogy megpuhuljon.

    7

    Tálald forrón, egy kis friss kenyérrel vagy pirítóssal.

    A Fasolada egy nagyon gazdag és tápláló étel, amely önálló étkezésként is megállja a helyét.