Fehér csokolådé fagylalt tålalva

Fehér csokolådé fagylalt

A fehĂ©r csokolĂĄdĂ© fagylalt a csokolĂĄdĂ© egyik kĂŒlönleges vĂĄltozata, amely a kakaĂłvaj gazdag, selymes Ă­zĂ©vel varĂĄzsolja el az Ă©desszĂĄjĂșakat. A fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t a 20. szĂĄzad elejĂ©n fejlesztettĂ©k ki, Ă©s azĂłta egyre nĂ©pszerƱbbĂ© vĂĄlt kĂŒlönleges Ă©dessĂ©gei Ă©s krĂ©mes textĂșrĂĄja miatt. A hĂĄzi fehĂ©r csokolĂĄdĂ© fagylalt elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©nek titka a minƑsĂ©gi fehĂ©r csokolĂĄdĂ© hasznĂĄlata, amely finom Ă©s selymes ĂĄllagot biztosĂ­t. Ha mĂ©g izgalmasabbĂĄ szeretnĂ©d tenni, adhatsz hozzĂĄ aprĂłra vĂĄgott mogyorĂłt vagy karamellizĂĄlt mandulĂĄt. Ez a fagylalt tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy nyĂĄri dĂ©lutĂĄnra vagy egy elegĂĄns desszertkĂ©nt bĂĄrmilyen ĂŒnnepi alkalomra. PrĂłbĂĄld ki ezt az Ă­nycsiklandĂł fehĂ©r csokolĂĄdĂ© fagylalt receptet, Ă©s Ă©lvezd a lĂĄgy, selymes Ă­zvilĂĄgot!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g FehĂ©r csokolĂĄdĂ©
⭕ 300 ml Tejszín
⭕ 250 ml Tej
⭕ 80 g Kristálycukor
⭕ 4 db Tojássárgája
⭕ 1 tk. Vanília kivonat

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Törd össze a fehér csokolådét kisebb darabokra, és tedd félre.

    A minƑsĂ©gi fehĂ©r csokolĂĄdĂ© hasznĂĄlata kulcsfontossĂĄgĂș a jĂł Ă­zhez. KerĂŒld a nagyon olcsĂł, viaszos csokolĂĄdĂ©kat.

    2

    Egy låbosban keverd össze a tejszínt, a tejet és a cukrot, majd közepes långon melegítsd, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald fel.

    A folyamatos keverĂ©s segĂ­t elkerĂŒlni, hogy a cukor leĂ©gjen az edĂ©ny aljĂĄra.

    3

    Egy kĂŒlön tĂĄlban verd fel a tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄt, majd fokozatosan keverj hozzĂĄ egy keveset a meleg tejkeverĂ©kbƑl, hogy a tojĂĄs ne csapĂłdjon ki.

    Ez a temperĂĄlĂĄs lĂ©nyege. Lassan adagold a meleg tejet a tojĂĄshoz, hogy a hƑmĂ©rsĂ©kletkĂŒlönbsĂ©g ne legyen tĂșl nagy.

    4

    Öntsd vissza a tojĂĄsos keverĂ©ket a lĂĄbosba, Ă©s alacsony lĂĄngon folyamatos keverĂ©s mellett fƑzd addig, amĂ­g a krĂ©m besƱrƱsödik Ă©s bevonja a kanĂĄl hĂĄtĂĄt.

    HasznĂĄlj fakanalat, Ă©s hĂșzz egy vonalat a kanĂĄl hĂĄtĂĄn az ujjaddal. Ha a vonal nem folyik össze azonnal, a krĂ©m elĂ©g sƱrƱ.

    5

    Vedd le a tƱzrƑl, majd add hozzĂĄ az aprĂłra tört fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t, Ă©s keverd addig, amĂ­g teljesen elolvad Ă©s egynemƱ lesz a keverĂ©k.

    Ha a csokolådé nem olvadna el teljesen, tedd vissza a låbost nagyon alacsony långra, de vigyåzz, hogy ne égjen meg.

    6

    Add hozzĂĄ a vanĂ­lia kivonatot, majd hagyd teljesen kihƱlni szobahƑmĂ©rsĂ©kleten.

    A gyorsabb hƱtĂ©s Ă©rdekĂ©ben tedd a lĂĄbost egy jeges vĂ­zzel teli tĂĄlba, Ă©s kevergesd idƑnkĂ©nt.

    7

    Öntsd a keverĂ©ket fagylaltgĂ©pbe, Ă©s a gyĂĄrtĂł utasĂ­tĂĄsai szerint kĂ©szĂ­tsd el. Ha nincs fagylaltgĂ©ped, öntsd egy zĂĄrhatĂł edĂ©nybe, Ă©s ĂłrĂĄnkĂ©nt keverd ĂĄt a fagyasztĂĄs sorĂĄn.

    A kĂ©zi keverĂ©s cĂ©lja, hogy megelƑzd a jĂ©gkristĂĄlyok kialakulĂĄsĂĄt, Ă­gy krĂ©mesebb lesz a fagylalt.

    8

    LegalĂĄbb 4-5 ĂłrĂĄt hagyd a fagyasztĂłban, hogy megfelelƑ ĂĄllagĂș legyen. TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd pĂĄr percig szobahƑmĂ©rsĂ©kleten ĂĄllni.

    Ha tĂșl kemĂ©ny a fagylalt, tedd ĂĄt a hƱtƑszekrĂ©nybe 15-20 percre, mielƑtt tĂĄlalnĂĄd.