Törd össze a fehér csokolådét kisebb darabokra, és tedd félre.
A minĆsĂ©gi fehĂ©r csokolĂĄdĂ© hasznĂĄlata kulcsfontossĂĄgĂș a jĂł Ăzhez. KerĂŒld a nagyon olcsĂł, viaszos csokolĂĄdĂ©kat.
Egy lĂĄbosban keverd össze a tejszĂnt, a tejet Ă©s a cukrot, majd közepes lĂĄngon melegĂtsd, amĂg a cukor teljesen feloldĂłdik. Ne forrald fel.
A folyamatos keverĂ©s segĂt elkerĂŒlni, hogy a cukor leĂ©gjen az edĂ©ny aljĂĄra.
Egy kĂŒlön tĂĄlban verd fel a tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄt, majd fokozatosan keverj hozzĂĄ egy keveset a meleg tejkeverĂ©kbĆl, hogy a tojĂĄs ne csapĂłdjon ki.
Ez a temperĂĄlĂĄs lĂ©nyege. Lassan adagold a meleg tejet a tojĂĄshoz, hogy a hĆmĂ©rsĂ©kletkĂŒlönbsĂ©g ne legyen tĂșl nagy.
Ăntsd vissza a tojĂĄsos keverĂ©ket a lĂĄbosba, Ă©s alacsony lĂĄngon folyamatos keverĂ©s mellett fĆzd addig, amĂg a krĂ©m besƱrƱsödik Ă©s bevonja a kanĂĄl hĂĄtĂĄt.
HasznĂĄlj fakanalat, Ă©s hĂșzz egy vonalat a kanĂĄl hĂĄtĂĄn az ujjaddal. Ha a vonal nem folyik össze azonnal, a krĂ©m elĂ©g sƱrƱ.
Vedd le a tƱzrĆl, majd add hozzĂĄ az aprĂłra tört fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t, Ă©s keverd addig, amĂg teljesen elolvad Ă©s egynemƱ lesz a keverĂ©k.
Ha a csokolådé nem olvadna el teljesen, tedd vissza a låbost nagyon alacsony långra, de vigyåzz, hogy ne égjen meg.
Add hozzĂĄ a vanĂlia kivonatot, majd hagyd teljesen kihƱlni szobahĆmĂ©rsĂ©kleten.
A gyorsabb hƱtĂ©s Ă©rdekĂ©ben tedd a lĂĄbost egy jeges vĂzzel teli tĂĄlba, Ă©s kevergesd idĆnkĂ©nt.
Ăntsd a keverĂ©ket fagylaltgĂ©pbe, Ă©s a gyĂĄrtĂł utasĂtĂĄsai szerint kĂ©szĂtsd el. Ha nincs fagylaltgĂ©ped, öntsd egy zĂĄrhatĂł edĂ©nybe, Ă©s ĂłrĂĄnkĂ©nt keverd ĂĄt a fagyasztĂĄs sorĂĄn.
A kĂ©zi keverĂ©s cĂ©lja, hogy megelĆzd a jĂ©gkristĂĄlyok kialakulĂĄsĂĄt, Ăgy krĂ©mesebb lesz a fagylalt.
LegalĂĄbb 4-5 ĂłrĂĄt hagyd a fagyasztĂłban, hogy megfelelĆ ĂĄllagĂș legyen. TĂĄlalĂĄs elĆtt hagyd pĂĄr percig szobahĆmĂ©rsĂ©kleten ĂĄllni.
Ha tĂșl kemĂ©ny a fagylalt, tedd ĂĄt a hƱtĆszekrĂ©nybe 15-20 percre, mielĆtt tĂĄlalnĂĄd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.